Ivo Cagalj/PIXSELL

Produžen pritvor bivšoj zaposlenici HAC-a koja je pijana usmrtila studenticu

Bivša zaposlenica HAC-a, koja je u listopadu prošle godine, pod utjecajem alkohola prošla kroz crveno svjetlo na semafotu u Splitu i pregazila 19-godišnju studenticu i potom pokušala pobjeći, ostat će u istražnom zatvoru još tri mjeseca, odlučio je u četvrtak splitski Županijski sud.

Tragični događaj desio se 26. listopada oko 21:30 sati na raskrižju Puta iza nove bolnice i Poljičke, i to dok joj je na semaforu bilo crveno svjetlo, a studentici kao pješakinji zeleno.

Nakon što ju je udarila automobilom te je odbacila s pješačkog prijelaza, studentica je od teških ozljeda umrla na mjestu nesreće, a vozačica se dala u bijeg. Kad su policajci nekoliko sati nakon nesreće pronašli njezin automobil u Kranjčevićevoj ulici, ona ih je uvjeravala da ga nije vozila, već da joj je automobil bio ukraden.

Svjedoci nesreće zapisali su broj registarskih oznaka i naveli da je automobil vozila plavokosa ženska osoba, čime su pomogli razotkrivanju i uhićenju osumnjičene. I nekoliko sati nakon same nesreće, osumnjičena je i dalje bila pod utjecajem alkohola, imala je više od jednog promila alkohola u krvi.

Uhićena je i odvedena u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, nakon čega ju je policija kazneno prijavila za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, kao i zbog nepružanja pomoći unesrećenom.

Nakon što je u istražnom zatvoru provela mjesec dana, osumnjičena je dobila otkaz u HAC-u.

Komentiraj