PROČITAJTE U NACIONALU Prva izložba ‘Fragmentologije’ u Galeriji Pikto

Galerija Pikto na prvi dan proljeća ugostila je prvu izložbu ‘’Fragmentologije’’. Fragmenti su natječaj Erste banke za otkup djela mladih likovnih umjetnika do 30 godina, a održan je deseti put. Otkupljeno je oko 140 radova koji su uglavnom izloženi u poslovnicama i uredima Erste banke. Da ne ostanu najbolje čuvana bankarska tajna, Juraj Vuglač, organizator ‘’Fragmentologije’’ i vanjski suradnik Urbanke, urbano-kulturne platforme Erste banke, zamislio je koncept jednodnevnih pop-up izložbi radova iz Erste fragmenata otkupljenih tijekom deset godina, kako bi radove nakratko prikazao u novim i etabliranim kulturnim prostorima.

[quote_box_center]

  • Galerija Pikto na prvi dan proljeća ugostila je prvu izložbu ‘’Fragmentologije’’
  • Fragmenti su natječaj Erste banke za otkup djela mladih likovnih umjetnika do 30 godina
  • Natječaj je održan deseti put

[/quote_box_center]

Četiri mlada kustosa na četiri lokacije tijekom četiri dana moći će osmisliti postav iz postojećeg fundusa Erste fragmenata, a u zanimljivim galerijskim prostorima na 24 sata zavladat će dobra glazba i druženje.

Među mnogobrojnim radovima voditeljica galerije Nela Simić za prvu jednodnevnu pop-up izložbu izabrala ih je sedam: Ivona Jurić (Kombi), Anita Šurkić (Die Baustelle), Želimir Fišić (Rust Never Sleeps 3), Vikor Daldon (bez naziva), Matko Vekić (Most), Valentina Supanz (Moja džungla) i Ivana Koren (Odlagalište).

Komentiraj