Pročitajte presudu: Tomašević proglašen krivim, ne ide u zatvor

Župan Požeško-slavonske županije i bivši član HDZ-a Alojz Tomašević proglašen je u srijedu krivim na suđenju za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević i nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Pri izricanju presude, sudac Općinskog suda u Slavonskom Brodu, Slaven Vidmar, detaljno je opisao djela nasilja nad suprugom Marom Tomašević.

“Od listopada 2016. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u Ulici Dragutina Tadijanovića u Požegi, kada ga je, zbog sumnje da ima ljubavnu vezu s drugom ženom, supruga Mara Tomašević, tražila da razgovaraju o tome i da se taj odnos prekine, negirao je takvu vezu i odbio razgovarati s njom. U nakani da je omalovaži učestalo je govorio da je luđakinja, glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je objema rukama za vrat i snažno stiskao te je šamarao, govorio da će je ubiti, izbosti i rasparati grkljan. Dana 17. srpnja 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom, šakom ju je udario u predjelu oka, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva, a dana 2. listopada 2017. oko 21 sat u kuhinji obiteljske kuće, nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala „Je l’ te to kuja zove?”, u nakani da je tjelesno ozlijedi, više ju je puta udario po glavi u predjelu ušiju. Potom ju je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao. Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio njezine nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator i cvjetnjak, zadobivši tjelesnu ozljedu u vidu kontuzije desne nadlaktice”, opisao je sudac, prenosi sbplus.

Za kazneno djelo nasilja u obitelji za Alojza Tomaševića utvrđena je kazna od šest mjeseci, a za nanošenje tjelesnih ozljeda supruzi jednako toliko – što je preinačeno u jedinstvenu kaznu zatvora.

“Osuđuje se na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci. Izriče mu se uvjetna osuda te jedinstvena kazna zatvora u trajanju od deset mjeseci koja neće biti izvršena ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Oštećena žrtva Mara Tomašević za imovinsko-pravnu štetu upućuje se na parnicu. Nalaže se optuženom Alojzu Tomaševiću podmirenje troškova kaznenog postupka u iznosu od sedam tisuća i četrdeset kuna u korist državnog proračuna, u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude”, kazao je u izricanju presude sudac Slaven Vidmar.

Tomašević je, nakon presude, rekao da se danas vraća na posao. “Normalno da ćemo se žaliti na ovakvu presudu, i dalje tvrdim da nisam naislnik”, rekao je Alojz Tomašević.

MARA TOMAŠEVIĆ: “Treba neka kazna za takva djela makar i ovako mala”

Alojz Tomašević proglašen krivim za obiteljsko nasilje, ne ide u zatvor

Komentiraj