Alojz Tomašević proglašen krivim za obiteljsko nasilje, ne ide u zatvor

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu izrečena je presuda požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću. Proglašen je krivim za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević.

Osuđen je za nasilje u obitelji na zatvor u trajanju od šest mjeseci te nanošenje tjelesne ozljede na zatvor u trajanju od šest mjeseci. Dosuđena mu je jedinstvena kazna zatvora od deset mjeseci odnosno uvjetna kazna s rokom kušnje od dvije godine. Riječ je o nepravomoćnoj presudi.

Tomašević je, nakon presude, rekao da se danas vraća na posao. “Normalno da ćemo se žaliti na ovakvu presudu, i dalje tvrdim da nisam naislnik”, rekao je Alojz Tomašević.

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Podsjetimo, rasprava na suđenju završila je utorak kasno poslijepodne na Općinskome sudu u Slavonskom Brodu. Jučerašnja rasprava održana je iza zatvorenih vrata, a na njoj su pročitane SMS oruke koje je razmjenjivao posvađani bračni par, te su saslušane završne riječi predstavnika optužbe i obrane.

Na samom početku ročišta Tomaševićeva obrana zatražila je izuzeće suca Slavena Vidmara, što je predsjednik suda Vedran Pavletić nakon kratke stanke odbio. Obrana je, naime, tražila izuzeće Vidmara jer je ‘vrijednosnim sudom’ o SMS porukama koje su razmijenjivali supružnici unaprijed procijenio da je nasilje počinjeno, time što je sporne poruke nazvao ‘reakcijom na nasilje’. Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac objasnio je novinarima kako je izuzeće suca zatraženo jer to smatra prejudiciranjem odluke.

Alojz Tomašević je ponovio da se ne osjeća krivim, da u tom slučaju neće biti pobjednika te da se on osjeća žrtvom. U završnoj riječi državni odvjetnik Jovan Vukmanović je istaknuo da postoje dokazi za Tomaševićevo nasilničko ponašanje te da sud treba osuditi takvo ponašanje.

Na upit novinara nakon ročišta Tomašević je izjavio kako očekuje oslobađajuću presudu. Zbog prije iznesene sumnje u nepristranost suda, njegov odvjetnik Damjanac, pak, očekuje osuđujuću presudu.

 

Komentiraj