PROBLEMI S AHILOVOM TETIVOM: Blanka Vlašić propušta dvoransku sezonu i SP

Autor:

Julian Finney/Getty Images

Usprkos pobjedi na dvoranskom mitingu u Splitu, hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić više neće nastupati do kraja dvoranske sezone.

To znači da neće nastupiti niti na svjetskom dvoranskom prvenstvu koje će se od 17. do 20. ožujka održati u Oregon Convention Centru u Portlandu.
“Nakon mitinga u Splitu odlučila sam propustiti nastavak dvoranske sezone, pa tako neću nastupiti ni na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu,” poručila je Blanka pojasnivši svoju odluku.
“Skokovi u Splitu potvrđuju mi da sam u odličnoj tjelesnoj formi, možda i najboljoj u životu. No, još uvijek imam problema s desnom Ahilovom tetivom i to me sputava u nastupima. Ne želim skačući u takvom stanju riskirati nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru jer to je, dakako, moj glavni cilj ove sezone,” kazala je Vlašić.
Blanka je na natjecanju održanom u petak u dvorani “Gripe” pobijedila s preskočenih 1.95 metara ispred mlade Čehinje Michaele Hrube, aktualne juniorske viceprvakinje svijeta koja je sa 1.93 metara postavila novi osobni rekord, dok je treće mjesto zauzela Uzbekistanka Nadija Dušanova sa 1.88m. Vlašić je pobjedu osigurala sa samo tri skoka, te je sva tri puta bila uspješna, na 1.85m, 1.91m i 1.95m. Usprkos bolovima u desnoj Ahilovoj tetivi, nakon osiguranja pobjede pokušala je preskočiti dva metra čime bi postavila novi najbolji rezultat u svijetu ove godine, ali je odustala već nakon prvog rušenja letvice
“U petak sam preskočila 195 cm skačući, praktički, na jednoj nozi. To mi govori da bih, ako se pripremim na pravi način kao uoči prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu, u Riju mogla letjeti jako visoko. Nadam se da svi razumiju ovu moju odluku da ne ulazim u nerazumne rizike u olimpijskoj godini. Sa svojim timom ću odmah započeti s pripremama i rehabilitacijom kako bih bila spremna za Olimpijske igre u Riju“, rekla je Blanka.
Vlašić je hrvatska rekorderka s preskočenih 208 cm što je drugi rezultat svih vremena. Više od nje skočila je tek svjetska rekorderka Stefka Kostadinova, 209 cm. Blanka je bivša dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis (2007, 2009) i bivša svjetska dvoranska prvakinja (2008, 2010). Jedno je bila europska prvakinja (2010), a na OI u Pekingu 2008. godine je osvojila srebro.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)