PRIZVUCI RASIZMA Ekskluzivno objavljujemo dio snimke u kojoj Plenković optužuje Milanovića, Nacional i još četiri medija za urotu

Autor:

Davor Javorovic, Josip Regovic, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković na zatvorenom sastanku sa koordinatorima HDZ-ovih predizbornih aktivnosti u Zagrebu u prošlu subotu uvrstio je Nacional na vrh liste predvodnika medijskih rušitelja HDZ-a. Štoviše, čak je i predsjednika Zorana Milanovića prozvao da prepisuje Nacionalove tekstove i potom javno istupa na bazi tog sadržaja. Otkriva to dodatni izdvojeni dio šokantne audio snimke u posjedu portala nacional.hr, koju ekskluzivno u cijelosti donosi sutrašnje tiskano izdanje tjednika Nacional, koje se na kompletnom hrvatskom tržištu zbog predizborne šutnje pojavljuje dan ranije, u ponedjeljak 15. travnja.

Dio je to ekskluzivnog otkrića ovotjednog tiskanog izdanja tjednika Nacional koji objavljuje nevjerojatni govor Andreja Plenkovića s prizvucima rasizma, koji je tajno snimio član HDZ-a i potom dostavio Nacionalu.

Plenković je posebno u jednom dijelu svog monologa posebno napao Zorana Milanovića, pa čak i pokazao neku vrstu ljubomore ili razočarenja zbog medijskog tretmana koji Milanović uživa. Učinio je to tako da je optužio Nacional i još neke medije, za koje smatra da uzdižu Milanovića. U tom dijelu monologa na zatvorenom sastanku izjavio je sljedeće:

‘I on meni ima tretman kao da je bog kandidat za premijera. Umjesto da ga svi razore, da ga mediji ne prate, izoliraju ga, da mu na pressicu ne dođe nitko. Shvaćate? Nema te kulture dovoljno u hrvatskom političkom prostoru da prepozna kakve se katastrofalne demokratske anomalije trenutno zbivaju. I kaos informacijski. Jer ova klika lijevih medija, pet ključnih medija koji nas ruše, a njega ne diraju ili ga dižu… To je Nacional, to je N1, to je Index, to je 24 sata i to je Telegram. To su svi u grupama, jedan napiše članak, u pet minuta je na svih pet platformi, ista stvar. Milanović prepisuje u svojih zadnjih nekoliko pressica, nastojeći prebaciti teret na nas, je li to Ina, Škugor, je li to ovo, je li ono, prepisuje članke Bere Jelinića i Jasmina Klarića. Shvatite… Kao što i ovih pet godina isključivo prepisuje…. Sve se odvija uvezano. Shvatimo to ljudi. Morate znati kao ljudi koji su politički angažirani, bili premijeri ili šefovi temeljnog ogranka. To svi morate razumjeti.’

NACIONAL OTKRIVA! Ekskluzivno objavljujemo dio snimke u kojoj Plenković iznosi brojne uvrede na račun predsjednika DP-a Ivana Penave

Plenković je okupljenima priznao da ni sam nije mislio da će se predsjednik Zoran Milanović uključiti u predizbornu kampanju na način kako je to učinio. To je Plenković na samom početku tog zatvorenog sastanka prokomentirao ovako:
‘Prvo, moram priznati da ni ja tada nisam mislio da će se Milanović uključiti na ovakav način, da krši Ustav, da razara sve temelje ustavnog poretka, da vrijeđa suce, ustavne stručnjake, medije, novinare, profesore, političare, ovog, onog, bilo koga jer on je shvatio odnosno ima podatke, nije slijep, na slijepo ovo rade, njihova je prosudba bila: moramo napraviti diverziju na politički sustav Hrvatske da bi to razdrmali…’

Audio snimka čiji kompletan transkript donosi tiskano izdanje Nacionala, koje zbog predizborne šutnje u cijeloj Hrvatskoj izlazi u ponedjeljak traje pola sata, otkriva Andreja Plenkovića u dosad nepoznatom svjetlu, prikazuje ga u situaciji u kojoj se u više navrata koristi neprimjerenim rječnikom, ali znakovita je iz više dodatnih razloga. Prvenstveno zato jer ga je snimila osoba od povjerenja, aktivist i vjerojatno član HDZ-a kojem očito nije legao način na koji je Plenković na tom sastanku govorio.

Radi se o snimci koja u jednom dijelu šokantno otkriva kako hrvatski premijer, s prizvukom rasizma, političku Hrvatsku dijeli na onu dinarsku, sklonu HDZ-u, te dobar dio ostale u kojoj HDZ na izborima ‘igra u gostima’.

Audio snimku u kojoj opisuje medijski tretman Zorana Milanovića možete poslušati OVDJE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Condor Ito

prije 2 mjeseca

Istina je g.AP! Cijela zemlja se urotila protiv tebe. JTPM