DINAMIČNA IZBORNA KAMPANJA Politički analitičar: ‘Ne vidim zašto bi Ustavni sud poništio izbore’

Autor:

Photo: N1

Politički analitičar i profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti Višeslav Raos, komentirao je u Dnevniku N1 televizije kampanju uoči parlamentarnih izbora 17. travnja.

“I nije bila tako bez sadržaja. Bilo je i na nekim sučeljavanjima zanimljivih detalja. Raduje me što se nije sve pretvorilo u osobni sukob dvojice političkih čelnika. Također, raduje me što se u kampanji nije vraćalo u prošlost, kako je to znali biti. Dosta se fokusiralo na socioekonomska pitanja kao mirovine, porezi, stambena politika”, rekao je Raos i dodao:

“U konačnici, to možda postanu javne politike. Naravno, predsjednik je u jednom kraćem dijelu dinamizirao SDP i partnere, ali nije bilo za očekivati da će cijela kampanja biti obilježena time. Dobro da je tako i čini se da su se distancirali od toga, ne samo zbog Ustavnog suda već zbog svog sadržaja”.

‘Milanović se nije direktno svrstao uz svoju bivšu stranku’

Predsjednik Zoran Milanović na društvenim mrežama objavljuje izborne plakate s jasnim porukama. Raos je komentirao pitanje može li to dovesti u pitanje regularnost kampanje i samih izbora.

“Nije se direktno svrstao uz svoju bivšu stranku. Pažljiviji je nego inače i ti vizuali bi mogli poslužiti za neke buduće izbore. Treba malo smiriti stvari. Ustavni sud je reagirao na konkretnu situaciju i razjasnio da predsjednik ne može biti aktivan i kandidat na listi. Međutim, u reakciji na Ustavni sud i njegovog predsjednika malo sam pretjerano tumačio njihove ocjene. Kad su govorili o poništavanju izbornih radnji, htjeli su upozoriti da bi lista bila nevažeća, ako se on nađe na njoj. Ne vidim zašto bi Ustavni sud poništio izbore”,  objasnio je politički analitičar Višeslav Raos za N1 televiziju.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.