Privođenja u Grčkoj: Dosad uhićena 4 navijača AEK-a zbog sukoba s Boysima ovog ljeta

Autor:

06.12.2023., Atena, Grcka - Policija dovodi na sud navijace Dinama, Bad Blue Boyse. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Dosad su uhićena četiri navijača grčkog kluba AEK-a koja su bila uključena u krvavi sukob s navijačima zagrebačkog Dinama ovog ljeta. Uhićenja su se događala u posljednjim tjednima, a tereti ih se za ista djela kao Boyse, osim za udruživanje u zločinačku organizaciju.

Jedan od uhićenih je i navijač AEK-a koji se dovodi u vezi s jednim od dva pronađena noža, a na kojima se temelji optužba tužiteljstva za ubojstvo protiv nepoznatog počinitelja. Na nožu je, naime, pronađen DNK tog uhićenog 35-godišnjeg navijača, kao i DNK ubijenog Michalisa Katsourisa.

On je na ispitivanju kazao da nikada ne bi ubio Katsourisa jer su bili prijatelji. Tvrdi da ga nije zarezao i da nema veze s njegovim ubojstvom. Nakon ispitivanja vraćen je u grčki zatvor, gdje od ranije boravi zbog sudjelovanja u izgredima, javlja Večernji list.

Što se ubojstva tiče, optužbe su protiv nepoznatog počinitelja. Neslužbeno se doznaje i da se obrana Bad Blue Boysa nada da će eventualna najteža optužba protiv njih biti tučnjava sa smrtnom posljedicom kad i ako optužnica bude podignuta.

OZNAKE: Grčka, uhićenja, BBB, aek

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.