Princeova gitara na dražbi, mogla bi dosegnuti cijenu između 45 i 90 tisuća eura

Akustičnu gitaru koju je Prince koristio tijekom snimanja albuma “Diamonds And Pearls”  1991. godine, na dražbi prodaju dva njegova velika obožavatelja, a očekuje se da bi gitara mogla dosegnuti cijenu između 45 i 90 tisuća eura. Gitara Fender Gemini II bila je u posjedu studijske inženjerke koja je snimala album ‘Diamonds And Pearls’ Silvije Massy. Nakon Massey gitara je otišla u ruke dvojice neimenovane braće koji žive u Somersetu i sada su je odlučila prodati.

Nakon što se nedavno jedan od braće preselio u Španjolsku razlog je što su ga odlučili staviti na aukciju ovog ožujka. “U šest mjeseci otkako smo kupili gitaru, ona je izložena u dnevnoj sobi mog brata – u onome što nazivamo njegovim princem kutkom. Mnogi su je prijatelji vidjeli, ali nikome nismo dopustili da je ikada svira. Sada sam se preselio u Španjolsku, nije nam praktično dijeliti gitaru pa smo je odlučili staviti na prodaju”, ispričao je jedan od braće koji prodaju gitaru. U poruci koja je priložena popisu na dražbi, braća su napisala: „Kao veliki obožavatelji Princea, voljeli smo posjedovati ovaj nevjerojatan dio povijesti Princea i nadamo se da ćete uživati ​​u njegovom prikazivanju koliko i mi.“

Studijska inženjerka Massy je također priložila potpisanu izjavu o izvoru u studenom prošle godine, koja je glasila: „Pišem ovo pismo kako bih potvrdila autentičnost ove akustične gitare Fender Gemini II kao glavne produkcijske akustike koju je Prince koristio na albumu ‘Diamonds and Pearls’. Kao službeni inženjer na projektu, snimila sam i miksala nekoliko pjesama tijekom snimanja albuma ‘Diamonds And Pearls’ i svjedočila sam Princeovim izvedbama koristeći ovaj Fender Gemini II. Spremila sam instrument kao uspomenu s naših sessiona od 1991. do 1994. i drago mi je što sam gitaru sačuvala kao povijesni artefakt iz nevjerojatne popularne Princeove glazbene karijere. Uključena je i kopija albuma u CD formatu. Dražba će se održati u Gardiner Houlgateu u Corshamu u državi Wiltshire 10. ožujka. Očekuje se da će gitara iznositi između 45 i 90 tisuća eura.

 

Komentiraj