Primorsko-goranska županija vraća se u normalu nakon dva tjedna “mini lockdowna”

Danas je prvi dan protuepidemijskih mjera kojima se život u Primorsko-goranskoj županiji polako vraća normalnom ritmu, nakon puna dva tjedna ponovo se otvaraju teretane, kina i kazališta, a dopuštaju se i profesionalne umjetničke izvedbe te rad trgovina do 22 sata, kao i terasa ugostiteljskih objekata te casina i automat-klubova.

Osim toga, za posjete bližnjih u domovima za starije osobe više nije potreban negativan PCR test, dok se u školske klupe vraća dio učenika, oni razredne nastave te maturanti i učenici završnih razreda. Navedene mjere u suštini se svode na primjenu mjera na nacionalnoj razini, a donesene su uslijed sve povoljnije epidemiološke situacije i smanjenog broja hospitaliziranih pacijenata na području naše županije te su na snazi do 15. svibnja.

Podaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a koji svjedoče o sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji u PGŽ zabilježeni su i jučer. Naime, na velikom broju laboratorijski obrađenih uzoraka, čak 1.261 test, jučer je zabilježeno 120 novooboljelih osoba u Primorsko-goranskoj županiji. Time je udio pozitivnih osoba unutar broja testiranih jučer, nakon točno dva mjeseca, pao ispod 10 posto i iznosi 9,5 posto. Također, bilježi se i dvostruko veći broj osoba koje su ozdravile, njih 246, čime se broj aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 na području PGŽ-a smanjio za još 133 osobe i iznosi 2.105 COVID-pozitivnih osoba, javlja Novi list.

Komentiraj