Građani Vrgorca birat će gradonačelnika u drugom krugu, pokazali su prvi neslužbeni rezultati prijevremenih izbora u tome gradu na kojima su kandidatkinja Domoljubne koalicije Nada Jelavić i kandidat Ante Pranić osvojili gotovo identičan broj glasova.

Na izbore je izašlo ukupno 3697 glasača, što odgovara izlaznosti od 64,22 posto. Njih 1519 (41,09 posto) glasalo je za kandidatkinju Domoljubne koalicije Nadu Jelavić, dok je kandidat Nezavisne liste mladih Ante Pranić osvojio 1508 glasova (40,79 posto).

Kandidat SDP-a Rade Bobanac dobio je 560 glasova (15,15 posto).

Time Jelavić i Pranić ulaze u drugi krug izbora koji će biti održan 19. lipnja.

Na izborima za Gradsko vijeće Vrgorca Domoljubna koalicija dobila je 1507 glasova, čime osvaja šest mandata. Nezavisna lista mladih osvojila je 1332 glasa koji joj također nose šest mandata, dok je Koalicija SDP-HNS sa 645 dobivenih glasova osvojila tri mandata.

Hrvatska stranka umirovljenika osvojila je tek 75 glasova i nije prešla izborni prag.

U odnosu na prošli saziv Gradskog vijeća Vrgorca, Nezavisna lista mladih osvojila je jedan mandat više a Domoljubna koalicija jedan mandat manje. SDP-HNS ostao je na tri mandata.

Kako je izvijestio predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Slavko Štrbić, nevažećih je listića bilo 110, a izbori su protekli regularno, bez incidenata i bez prijavljenih prigovora.

Komentiraj