Prije 50 godina osuđen je brutalni ubojica Charles Manson, nikada se nije pokajao za zločine

Charles Manson je krajem 60-ih godina naredio svojim sljedbenicima da nasumce ubijaju stanovnike bogatih bijelih četvrti Los Angelesa, u nadi da će pokrenuti apokaliptički rasni rat. Njegova sljedba počinila je najmanje devet umorstava.

No, najviše će šokirati bezdušno nasilje u jesen 1969. kad je ubijeno sedam osoba. Među žrtvama je bila Sharon Tate (26), supruga redatelja Romana Polanskog, koja je bila trudna osam i pol mjeseci. Po Mansonovoj naredbi, koji nije bio prisutan zločinu, jedna od njegovih sljedbenica, Susan Atkins, počinila je ubojstvo. Potom je glumičinom krvlju napisala riječ “Pig” (svinja) na ulazna vrata. U kući Sharon Tate ubijene su još četiri osobe, koje su se ondje našle kao gosti. Istoga dana u svome su domu brutalno ubijeni vlasnici lanca trgovina Leno i Rosemary LaBianca.

Mansona su na suđenju opisali kao usamljena luđaka s impresivnom sposobnošću uvjeravanja. Na čelu je imao istetoviranu nacističku svastiku. Nikada nije pokazao kajanje i osuđen je 19. travnja 1971. na smrtnu kaznu uz još četiri svoja sljedbenika. Kazne će se kasnije pretvoriti u doživotni zatvor.

Charles Manson je umro prije četiri godine. Navršio je 83 godine života.

 

Komentiraj