Prijavite filmove na 13. Vukovar film festival

facebook.com

Discovery d.o.o. je raspisao natječaj za sudjelovanje na 13. Vukovar film festivalu koji će se održati u razdoblju od 4. do 7. srpnja.
U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir.
Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni nakon 1. siječnja 2018. godine. Filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku. Filmove za selektorski tim treba poslati na DVD formatu ili linkom na screener filma na email adresu: [email protected]
Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore organizator moli da šalju isključivo kopije filmova. Svi DVD-i moraju biti ispravno označeni ‘naljepnicama’ sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelj, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.
Prijava filma, uz DVD s filmom ili link na screener, treba sadržavati sljedeće:

  • popunjenu prijavnicu
  • životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, uključujući i popis nagrada

Filmovi za selekciju filmskog festivala podunavskih zemalja, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 10. svibnja 2019. godine. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj. Filmovi na poslanim DVD-ovima, izabrani za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji radi promocije festivala.

Komentiraj