PRIJAVA DELEGATA: Zbog hukanja navijača Rijeke klubu prijeti kazna

Delegat Tihomir Čalić koji je bio službena osoba na utakmici drugog kola Hrvatski Telekom Prve lige između Lokomotive i Rijeke (0:1) koja je u subotu održana u Kranjčevićevoj u svojoj prijavi nakon susreta je naveo da su gostujući navijači u 66. minuti dvoboja rasistički skandirali hukanjem domaćem igraču Mbodjiju Pape Assaneu.

Rijeci zbog toga prema odredbama članka 88. stavka 2. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza prijeti novčana kazna od najmanje 10.000 kuna, a odluku o njoj će donijeti disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer. Očekuje se da će odluka biti objavljena u srijedu.

Prema odredbama Disciplinskog pravilnika u slučaju ponavljanja ovog prekršaj klub će se kazniti novčanom kaznom od najmanje 20.000,00 kn, a za svako daljnje ponavljanje ovog prekršaja klub će se kazniti sljedećim kaznama, po redu navođenja: novčanom kaznom od najmanje 30.000,00 kn; djelomičnim zatvaranjem stadiona i novčanom kaznom od najmanje 10.000,00 kn; određenim brojem utakmica bez prisutnosti gledatelja i novčanom kaznom od najmanje 20.000,00 kn.

Kratkotrajno hukanje se dogodilo u 66. minuti utakmice nakon duela Assanea i Lepinjice u kojem je veznjaku Rijeke pokazan žuti karton.

Komentiraj