Prigožin je u Bjelorusiji, potvrdio Lukašenko

Autor:

epa10674462 Face masks depicting (from-R) Russian President Vladimir Putin, owner of PMC (Private Military Company) Wagner Yeugeny Prigozhin, Chechen's regional leader Ramzan Kadyrov and Belarusian President Alexander Lukashenko are displayed for sale at a souvenir market in central St. Petersburg, Russia, 05 June 2023. On 24 February 2022 Russian troops entered the Ukrainian territory in what the Russian president declared a 'Special Military Operation', starting an armed conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/ANATOLY MALTSEV

EPA/ANATOLY MALTSEV

 Evgenij Prigožin, šef ruske plaćeničke skupine Wagner, nalazi se u Bjelorusiji, objavila je u utorak bjeloruska državna novinska agencija BELTA, citirajući predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Prigožin se trebao premjestiti u Bjelorusiju, a njegovim je vojnicima omogućeno da mu se pridruže ili da budu integrirani u rusku vojsku, prema dogovoru koji je isposlovao Lukašenko u subotu i kojim je završena oružana pobuna Wagnerovih boraca.

Lukašenko je također rekao da ga je njegov ministar obrane Viktor Hrenin obavijestio da ne bi imao ništa protiv da jedinica poput Wagnera djeluje unutar bjeloruske vojske. Predsjednik je Hreninu naložio da o tome razgovara s Prigožinom.

BELTA je izvijestila da je Lukašenko u utorak također rekao da njegova zemlja želi učiti iz ratnog iskustva ruske plaćeničke skupine Wagner.

“Ako njihovi zapovjednici dođu i pomognu nam… kažu nam što je trenutno važno… To je neprocjenjivo. To je ono što trebamo preuzeti od Wagnera”, rekao je Lukašenko, dodajući da se Bjelorusija ne treba bojati prisutnosti plaćenika.

“Držat ćemo ih pomno na oku”, najavio je bjeloruski čelnik.

Tko je Jevgenij Prigožin? Nekadašnji vlasnik kioska s hot – dogovima, danas više nije blizak s Putinom

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.