Previšić : Neću se povući u mirovinu, a mišljenje Ministarstva je samo mišljenje

Autor:

12.11.2014., Zagreb - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta odrzana dodjela nagrada Ivan Filipovic za znacajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti u 2013. Vlatko Previsic. 
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić u Dnevniku HRT-a kazao je kako se neće sam povući s mjesta dekana.

“Neću sutra podnijeti zahtjev za umirovljenjem. Nema nikakvih zakonskih ni moralnih razloga da to učinim. Nema razloga da svoje razrješenje temeljim na svojoj ostavci ili iz bilo čijih političkih želja i razloga. Tko je to plasirao, to je druga stvar, možda je i to pitanje za Senat.

Previšić je prokomentirao i mišljenje MZOS-a.

Ministarstvo dolilo ulje na vatru

“Mišljenje Ministarstva je dodalo ulje na vatru, to je doista samo mišljenje, a ne zakonski akt. Ako je temeljeno na zakonu, onda je ministar trebao donijeti zakonski akt”, kazao

Mogu samo pozdraviti i to što je ministar Šustar predmet uputio Inspektoratu rada. Sve druge pravne instance bih također volio da se očituju, želim da se očituju o tome i da utvrde da se sve temelji na zakonu i statutu.

Meni je strana ova politizacija na Sveučilištu. Ne može se politika provoditi unutar Fakulteta. Ja ću se voditi zakonima i statutom Fakulteta. Ne znam po čemu bismo se Boras i ja štitili, osim što moramo surađivati”, kazao je Previšić

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)