EPA/WU HONG

PRETJERAO S ALKOHOLOM Poljak Fajdek vožnju taksijem platio – svojom zlatnom medaljom

Svjetski prvak u bacanju kladiva Poljak Pawel Fajdek (26) umalo je ostao bez zlata kojeg je osvojio na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu. Fajdek je osvojio svoj drugi naslov svjetskog prvaka sa tri najduža hica na natjecanju. Nakon uvjerljive pobjede, na Twitteru je najavio kako će proslaviti pobjedu sa kolegom iz reprezentacije i osvajačem bronce Wojciechom Nowickim.

“Medalja je još slađa jer je moj cimer osvojio broncu. Večeras će biti pravi party”, napisao je na Twitteru. I da, party je bio takav da je Fajdek malo pretjerao s alkoholom. Kineski mediji navode kako je svjetski prvak izašao u bar, uzeo taksi za povratak u hotel, a vožnju je platio – svojom novom zlatnom medaljom.

Sljedećeg je jutra shvatio da mu nema medalje i pozvao policiju. Nakon što je ‘odvrtio film’, policija je uspjela pronaći taksista koji je rekao kako mu je Fajdek jednostavno predao medalju kako bi platio vožnju taksijem. Medalja se na kraju vratila svom prvotnom vlasniku, ali tek kada su mu platili vožnju.

Komentiraj