Preminuo glumac John Challis, Boycie iz serije ‘Mućke’

Glumac John Challis, kojeg ćemo najviše pamtiti po ulozi Boyciea iz legendarnih ‘Mućki‘ preminuo je u 80. godini nakon duge borbe s rakom, objavila je njegova obitelj.

“Naš i vaš dragi prijatelj, John Challis, preminuo je mirno u snu, nakon borbe s rakom. Bit će zauvijek voljen, iza sebe je ostavio ogromno nasljeđe s kojim će i dalje izazvati mnogo smijeha i radosti u godinama koje dolaze”, navodi se u izjavi. Također, obitelj je javnost zamolila da poštuju privatnost obitelj, kao i prijatelja u ovo teško vrijeme, prenosi BBC.

Challis je rođen u Bristolu, ali odrastao je u Londonu gdje je radio kao agent za prodaju nekretnina, a potom se prebacio u profesionalne glumačke vode.

Odigrao je cijeli niz uloga na televiziji i u kazalištu. Televizijsku karijeru je započeo 1967. godine. Glumio je u serijama ‘Coronation Street’, ‘The Sweeney’, ‘Doctor Who’ i ‘The Newcomers’, no ostat će najupamćeniji po ulozi u seriji ‘Mućke’. U popularnom sitcomu Challis je glumio beskrupuloznog trgovca rabljenim automobilima Terrancea Aubreya ‘Boycieja’ Boycea.

U ‘Mućkama’ je bio od 1981. do 2003. zajedno sa ir Davidom Jasonom i Nicholasom Lyndhurstom, a njegov lik bio je toliko popularan kod gledatelja da ga je Challis također portretirao u četiri sezone spin-off serije ‘The Green Green Grass‘, zajedno sa televizijskom suprugom Marlene.

“John Challis je bio moj partner na ekranu i pozornici 36 godina i moj voljeni prijatelj. RIP dragi Johne. Nedostajat ćeš mi svaki dan”, napisala je Sue Holderness, koja je glumila Marlene.

Od glumca se oprostio i Sir David Jason, Del Boy iz ‘Mučki’-

“Jako tužne vijesti. John je bio jako divan čovjek, odličan glumac i prijatelj već 40 godina. Teško mi je zamisliti svijet bez njega. Izražavam sućut njegovoj obitelji u ovom nevjerojatno teškom trenutku”, stoji u izjavi.

Komentiraj