Premier liga razmatra da utakmice traju kraće od 90 minuta

Predsjednik engleskog sindikata profesionalnih nogometaša Gordon Taylor u razgovoru za BBC izjavio je da se u sklopu razmišljanja oko nastavka nogometne sezone pojavila i opcija da poluvrijeme traje kraće od 45 minuta.

Taylor je također naveo da su igrači zabrinuti zbog mogućeg nastavka sezone, a jedan od onih koji je javno o tome progovorio je i napadač Manchester Cityja Sergio Aguero.

“Igrači nisu glupi. Moraju se uvjeriti da je nastavak sezone siguran po njihovo zdravlje i ta odluka treba biti njihov izbor. Ne znamo što će biti, ali znamo koje opcije i ideje se razmatraju. Od uvođenja mogućnosti do pet izmjena preko skraćivanja poluvremena na kraće od 45 minuta do igranja utakmica na neutralnim terenima.” – izjavio je Taylor.

Premier liga razmatra da nastavak sezone uslijedi 8. lipnja, a ideja je da se utakmice igraju na neutralnim stadionima koji su smješteni izvan urbanih sredina. Navijači do samog početka utakmice ne bi znali na kojem stadionu će igrati njihova momčad kako bi se izbjegla njihova okupljanja.

Komentiraj