Preko deset tisuća vatrogasaca sudjelovalo u sanaciji posljedica od potresa

Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, nastavljen je angažman vatrogasaca. Na terenu su uz domaće vatrogasne snage, u ispomoći angažirani vatrogasci iz 5 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik.

Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do 25. siječnja 2021. godine na intervencijama su kumulativno sudjelovala 10073 vatrogasca s 2646 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11477 intervencija.

Na području Gline angažirani su vatrogasci Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje su odradila 24 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila

Na području Siska angažirano je 37 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak, a zabilježeno je 40 intervencija.

Na području Petrinje angažirano je 28 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 25 intervencija.

Nastavljena sanacija oštećenih objekata u susjednim županijama

Vatrogasci Grada Zagreba i lokalnih DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom dana 25. siječnja imali 12 tehničkih intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama ukupno su sudjelovala 33 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a sa područja Zagrebačke županije bili su angažirani na 6 tehničkih intervencija, na kojima je ukupno sudjelovalo 12 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a Karlovac i DVD-a imali su ukupno 6 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida. Na navedenim intervencijama ukupno su sudjelovala 22 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila.

 

Komentiraj