Predstojnica osječke infektologije: “Pomozite nam, dragi građani!”

Predstojnica Klinike za infektologiju osječke bolnice Ljiljana Perić apelirala je na građane da pomognu u suzbijanju pandemije, jer su zdravstveni radnici na rubu snaga.

Medicinski radnici i radnice su na rubu iscrpljenosti, upozorila je Perić u razgovoru za Glas Slavonije i uputila otvoreni apel građankama i građanima za uključenje u zajedničku borbu protiv bolesti.

“Nadam se da će ljudi koji slijede mjere ostati brojni kako bi zdravstveni sustav izdržao i mogao pomoći svima onima koji nas trebaju, ne samo zbog COVID-a nego i drugih bolesti. Ako svi hospitalizirani budu s COVID-om, nećemo se moći baviti drugim bolestima, koje i dalje postoje u istom broju i zahtijevaju našu pomoć”, upozorila je Perić, koja je i sama preboljela koronavirus.

Smatra da bolesnici imaju veće povjerenje kada znaju da je i sama prošla kroz COVID: “Na osobnom iskustvu, bodrim pacijente u razgovoru i na taj način pronalazimo zajedničku snagu za nošenje tereta bolesti, također mislim da im je lakše kad saznaju da sam se vratila na posao i ponovno radim”.

Na osječkoj Klinici za infektologiju aktualno je, kaže, zaposleno šest specijalista, šest specijalizanata te 53 medicinske sestre, koji se kontinuirano skrbe o COVID bolesnicima: “Svakako da je cjelokupni kadar iscrpljen trenutnom pandemijom, i to od čistačica, pomoćnog i administrativnog osoblja, preko medicinskih sestara, do starijih i mladih liječnika. Svi dajemo svoj maksimum u ovoj borbi. Za sada ne posustajemo, no ako se nastavi priljev sve većeg broja teških bolesnika, dovest će nas do iscrpljenja, stoga zamolba svim građanima – vi možete to spriječiti i pomozite nam, dragi građani”.

 

 

Komentiraj