Predstava “Rubberband” u petak u SEK-u

Rubberband

Josipa Bubaš i Rina Kotur izvest će u petak, 7. listopada, predstavu “Rubberband”, u dvorani SEK Studentskog centra u Zagrebu. “Rubberband” se bavi motivom povratka, nesvjesnog ili polusvjesnog ponavljanja kao izvora autoironije, frustracije, ali i sigurnosti, stabilnosti i utjehe poznatoga. Podsvjesni mehanizmi izvor su autorefleksije i imaginacije kroz improvizaciju teksta i pokreta, dok se prostor istraživanja izvedbe u predstavi uvijek iznova otvara kroz ponavljanje. Etabliraju se motivi, navike i načini, neprestanog pojavljivanja istoga, ali uvijek drugačijega kroz svakodnevno i apstraktno. Repeticiju pri tome obilježava težnja da postane nešto drugo, da pobjegne od vlastitog mehanizma unatoč činjenici da se uvijek ponovo vraća njegovom ishodištu.

Josipa Bubaš bavi se izvedbom koristeći elemente fizičkog kazališta,suvremenog plesa i performansa. Educirala se na brojnim radionicama i klasevima. Sudjelovala kao izvođačica i koautorica na različitim projektima, a u zadnje vrijeme radi i autorski u manjim izvedbenim formatima. Redovno objavljuje na HRA3, te u različitim časopisima i na portalima. Trenutačno je doktorandica na Interdisciplinarnim humanističkim znanostima na Sveučilištu u Zadru gdje se bavi različitim aspektima tjelesnosti i izvedbe.

Rina Kotur bavi se pedagogijom u suvremenom plesu. Psihologiju diplomirala, Geštalt psihoterapiju upravo upisala. Iza sebe ima 4 autorske plesne predstave i kontinuitet od 10 godina izvođačkog djelovanja u projektima Plesnog kolektiva d_lc (dance_lab collective) i EkS-Scene. Pedagoški rad obavlja u Umjetničkoj školi “Franje Lučića” i Otvorenom Učilištu Zagreb.

 

Predstava “Rubberband”, za koju je kostime radio Željko Drmić, a grafički diazjn Ivana Ognjanovac, za posjetitelje je besplatna.

Komentiraj