Predsjednik stranke LiPO Milinović predstavio izborni program za župana Ličko-senjske županije

Predsjednik i kandidat stranke LiPO za župana Ličko-senjske županije Darko Milinović predstavio je u subotu u Gospiću svoj izborni program i kandidate za zamjenika župana te gradonačelnike i načelnike svih gradova i općina te županije.

Poručio je Milinović svima koji su za njega ranije glasali i to zato što je bio u najvećoj i državotvornoj stranci HDZ-u, da ne misli o toj stranci govoriti loše, da je to bila prva ljubav, ali da je LiPO ona prava ljubav (…), od Korenice, pa do Novalje, od Senja pa do Svetoga Roka, da je to sada stranka koja pobuđuje u stanovništvu ponos.

“Izazvali smo tu emociju koja nam u ovom globaliziranom svijetu mora puno značiti, doći će i do nove regionalizacije Hrvatske, a onda smo mi tu, kao jaka stranka regionalnog karaktera, da se borimo za svoje”, poručio je, uz ostalo, Milinović.

Projekti veći od 200 milijuna kuna

Istaknuo je 209 milijuna kuna vrijedne programe, širokopojasni internet, cikloturizam, energetsku obnovu javnih zgrada, a tu su, dodao je,  i 52 projekta Razvojne agencije Lira ukupne vrijednosti 52 milijuna kuna, tri milijuna kuna za potrebite, ali i 12 milijuna kuna za zaštitu prirode.

Ustvrdivši  kako kandidati HDZ-a za regionalnu i lokalnu vlast u toj županiji plaše građane da u slučaju pobjede Milinovića i stranke LiPO neće imati podršku središnje vlasti u Zagrebu, da će biti blokirane potpore, Milinović je pozvao premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da kaže je li to istina. Dometnuo je kako je “strašenje jedini program onih koji nemaju svoj program”.

Kandidatkinja za županicu Ana Manjerović najavila je da će radit na razvoju županije kao socijalno osjetljive sredine i na jačanju uloge žena u društvu, te posebno na jačanju udruga.

“Smatram da je potrebno osnažiti udruge kako bi mogle i samo povlačiti sredstva Europske unije i doprinijeti razvoju zajednice, jer društvo je onoliko jako koliko je jak njegov civilni sektor”, istaknula je Manjerović.

“HDZ blokira Razvojni centar”

Skup je održan ispred potpuno obnovljene i opremljene zgrade Razvojnog centra koji još ne radi jer ga je, kako je ustvrdio Milinović, “HDZ dva puta blokirao u radu”, nedavno samo zato da ne bi on, kao aktualni župan, imenovao direktora.

Zamjenik predsjednika Ante Dabo, kandidat za još jedan gradonačelnički mandat u Novalji, situaciju s Razvojnim centrom nazvao je “suludom HDZ-ovom politikom”, ali je također ustvrdio da stranka LiPO nije osnovana ni protiv koga, već “za našu županiju, za naše gradove i općine i za našu Hrvatsku”.

Svojim su dolaskom i govorima kandidate stranke LiPO podržali predstavnici stranaka HSS “Braća Radić”, Hrvatske stranke umirovljenika, Stranke rada i solidarnosti i Desno.

Predsjednik stranke Desno Anto Đapić pozvao je “tisuće pristaša pravaštva i starčevićanstva da daju svoj glas Dadi Milinoviću, jer u ovom je trenutku Milinović taj koji ovdje predstavlja starčevićansku koncepciju”. Ocijenio je da Milinović za to ima ljude, karizmatičnost, snagu i iskustvo.

Komentiraj