Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovat će na summitu Vijeća žena svjetskih lidera, koji se održava od 28. do 30. studenoga u Reykjaviku, izvijestili su iz Ureda predsjednice. Grabar Kitarović u Reykjavik putuje na poziv litavske predsjednice Dalije Grybauskaitė, ujedno predsjednice Vijeća žena svjetskih lidera.

Sastanak Vijeća žena svjetskih lidera održava se tijekom Godišnjeg summita Foruma žena političkih lidera („Women Political Leaders Global Forum“), a Predsjednica će održati izlaganje u sklopu programa na temu „Mi to možemo – Žene kao čimbenici mira“ („We Can Do It – Women Peacemakers“).

Tijekom boravka u Reykjaviku predsjednica Grabar-Kitarović održat će radni sastanak s predsjednikom Republike Islanda Guðnijem Jóhannessonom, a na marginama sastanka na vrhu predviđeni su razgovori hrvatske Predsjednice s predsjednicom Republike Litve Dalijom Grybauskaitė, predsjednicom Republike Malte Marie-Louise Coleiro Preca i predsjednicom Republike Estonije Kersti Kaljulaid.

Predsjednica Grabar-Kitarović susrest će se i sa zastupnicama „Knesseta“, parlamenta Države Izrael, potpredsjednicom Islamske Republike Irana za ženska i obiteljska pitanja dr. Masoumeh Ebtekar te zamjenicom glavnog tajnika Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (Organisation for Economic Cooperation and Development – OECD) Mari Kiviniemi.

Komentiraj