‘Predsjednica ne spada u grupu ekstremno desnih političara’

HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u srijedu je, nakon sjednice Predsjedništva Sabora, komentirao je članak Associated Pressa, koji je hrvasku predsjednicu svrstao u ekstremno desnu političarku. Podsjetimo, u članku AP-a navoid se kako su u Europi ekstremno desni političari postali mainstream.

“S obzirom da ih nazivate ekstremnim ne mogu biti dio mainstreama. Ne slažem se da hrvatska predsjednica spada u tu grupu političara”, rekao je Jandroković.

Komentirao je i izbor voditelja ERS-a. “To pitanje ne bi trebalo ugroziti većinu u Saboru. Važno je da se uvažavanjem, raspravom i dijalogom pronađe rješenje. Nije dobro odmah dizati tenzije ako se u prvi tren oko nečeg ne složimo”, kazao je.

O voditelju ERS-a, kaže, odlučit će nadležno tijelo. “Moj stav je da svatko tko je dovoljno kvalificiran i ima potporu članova PSP-a i treba biti predsjednik. Ne bih htio inzistirati na političkoj odluci. Ministrica ima svoje mišljenje”, komentirao je suprotstavljena mišljenja premijera Andreja Plenkovića i ministrice Blaženke Divjak o Matku Glunčiću.

Komentiraj