Predsjednica KoHOM-a: “Ministar se ljuti čim nešto nije kao što je on najavio, prebacuje odgovornost na nekog drugog”

Ponedjeljak je bio prvi dan testiranja ordinacijama liječnika obiteljske medicine. Predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) Nataša Ban Toskić u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekla je da je danas ukupno testirano 36.919 osoba, ali za podatke o testiranjima po ordinacijama potrebno je pričekati.

Dodala je da, koliko je čula u komunikaciji s kolegama, uglavnom nemaju prostorne uvjete za provođenje brzih antigenskih testova. Liječnici obiteljske medicine se ne slažu s odlukom o testiranju i misle da to nije dobra ideja, a resorni ministar Vili Beroš rekao im je da prigovori pojedinaca ne pridonose situaciji.

“Takva reakcija ministra nije ništa novo. On se uvijek ljuti čim nešto nije kao što je on najavio. Uvijek prebacuje odgovornost na nekog drugog. Pa su tako pacijenti krivi, ljudi jer se nisu cijepili, jer se ne pridržavaju mjera, a mi obiteljski liječnici smo krivi jer ukazujemo na probleme koji će se stvoriti u našem poslu”, rekla je predsjednica KoHOM-a.

Oni smatraju da bi se testiranje trebalo nastaviti kao što je bilo do sada. “Zašto HZJZ ne bi svoj puni kapacitet usmjerio na bolesne ljude, a privatna testiranje – PCR i brze antigenske testove koje sada provodi preusmjerio na privatne ustanove, na ove koji se plaćaju”, zaključila je Nataša Ban Toskić.

Ministar Beroš odgovorio nezadovoljnim obiteljskim liječnicima: “Kapaciteti u bolnicama i na testnim mjestima su popunjeni”

Komentiraj