PRALJAK: “Odluku o prestanku življenja donio sam smireno, promišljeno, samosvjesno…”

EPA

Slobodan Praljak je je smrtonosnu dozu cijankalija popio nakon što je proglašen ratnim zločincem 29. studenog prošle godine u Haagu.

Motiv Praljkova čina je jasan i vidljiv iz pisama koje su UN-ovi istražitelji, diplomatskim putem nedavno dostavili njegovoj supruzi. Objavljuje ih ekskluzivno Nova TV uz njezinu suglasnost.

Iz Haaga su Kaći Praljak dostavljena dva pisma. Oba napisana u ponedjeljak 27. studenog, dva dana prije objave pravomoćne presude u predmetu Herceg Bosna. Oba štura, jasna, bez patetike ili bilo koje vrste iracionalnosti.

“Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, donio sam odavno – smireno, promišljeno, samosvjesno”, napisao je Praljak u pismu naslovljenom na njegovu obitelj.

Praljkova odvjetnica Nika Pinter nakon što je sve sabrala – njegovom odlukom nije iznenađena.

“Ništa što je general Praljak radio nije bilo pod utjecajem trenutačnih emocija i trenutačnog osjećaja, nego je sve, počevši od obrane, od vlastitog života radio vrlo precizno, odlučno i smireno”, rekla nam je Praljkova odvjetnica.

Drugo pismo je poruka supruzi.

“Kaća, mislim da ćeš pismo ‘Obitelji’ morati objelodaniti, kako bi spriječila beskrajna naklapanja, laži, jadnu psihologiju itd.”, napisao je supruzi Slobodan Praljak.

Komentiraj