FaH

PRAIZVEDBA: Mjuzikl “Moje pjesme, moji snovi” u osječkom HNK-u

Hrvatska praizvedba mjuzikla, Richarda Rodgersa i  Oscara Hammersteina II “Moje pjesme, moji snovi“, u režiji Nine Kleflin, izvedena je u petak u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK)..

Popularni mjuzikl nastao je prema knjizi Howarda Lindsaya i Russela Crousea, napisano prema memoarima “Pjevači obitelji Trapp”, autorice Marie Auguste Trapp, a praizveden je u brodvejskom kazalištu Lunt-Fontanne 16. studenog 1959.

Redateljica Kleflin napominje kako je tema ove predstave, koja se možda ponekad čini staromodnom, ljubav,koja se isplati, kao i brak.
Odnos između muškarca i žene nešto je najljepše na svijetu, a dijete najsvetije što se čovjeku može dogoditi, kazala je redateljica Kleflin, kojoj je ovo jedanaesta predstava koju postavlja u osječkom HNK-u.
Obitelj je još uvijek velika karika u društvu. Vjera u Boga čovjeka čini boljim i inspirativnijim. To su postulati o kojima se danas rijetko govori, i koji su staromodni, ali mislim da je bilo hrabro progovoriti o njima na sceni, na jedan moderan način, a da pri tom sve te starinske vrijednosti ostanu temeljne, dodala je Kleflin.
Intendant osječkog HNK-a Božidar Šnajder ističe kako će obje predstave, koje će se izvesti u 29. i 30. travnja, imati status premijere.
Mislim da imamo hit-predstavu, za koju će se tražiti ulaznica više, i da je ovo vrh stvaralaštva osječkog HNK-a, ocijenio je Šnajder.
U glavnoj ulozi Marie Rainer izmjenjivat će se Ivana Medić i Danijela Pintarić dok kapetana Georga von Trappa utjelovljuju Vladimir Tintor i Duško Modrinić, a predstavama će dirigirati Mladen Tutavac i Filip Pavišić.
Scenograf predstave je Osman Arslanagić, kosomografiju je osmislila Marija Šarić-Ban, a koregorafiju Dejan Jakovljević. Tekst i songove preveli su Ivan Mokrović i Dražen Bratulić.

Komentiraj