Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić u petak je dao izjavu za medije o požaru koji je jučer izbio u Hidroelektrani Dubrovnik.

“Iskazao bih iskrenu sućut obiteljima naših stradalih kolega, djelatnicima Hidroelektrane Dubrovnik, koji su zajedno s njima činili jednu veliku obitelj i prenijeti im sućut svih kolega iz HEP-a. Naše su misli uz tragično stradalima. Zahvaljujem se Kriznom stožeru na nesebičnoj brizi i iskazanom angažmanu u saniranju svih posljedica uzrokovanih havarijom koja nam se jučer dogodila, s tragičnim završetkom. U Kriznom stožeru su predstavnici MUP-a, JVP-a, liječničkih timova i ostalih stručnih službi, uključujući i HGSS”, rekao je Barbarić.

Dodao je kako se HEP na terenu stavio na raspolaganje stručnim službama i Kriznom stožeru te aktiuvno sudjeluje u sanaciji doađaka. “DORH provodi izvide sa stručnim timovima i istražne radnje”, dodao je Barbarić.

Potraga se nije prekidala

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević kazao je kako se potraga za nestalim radnikom nije prekidala. “Jutros je nastavljena punim intenzitetom s više desetaka policijskih službenika, kao i svim drugim žurnim službama koje mogu pomoći i koje sudjeluju u potrazi: HGSS, JVP i druge vatrogasne postrojbe s ovog područja, uvijek je u pripravnosti medicinski tim i sami mještani koji nam pomažu. S obzirom na pronalazak osobe sinoć nešto prije 22 sata, potraga se proširila na akvatorij župske i cavtatske uvale i širit će se i dalje ukoliko vremenski uvjeti to budu dozvoljavali”, rekao je.

Pavličević kaže kako je u potragu uključena i Kapetanija, koja je izdala određenu obavijest svim plovilima koji plove ovim akvatorijem na pojačan oprez prilikom plovidbe i osmatranje akvatorija. Dodao je kako se u četvrtak nije tragalo u akvatoriju jer su prve informacije bile da su djelatnici spas pokušali pronaći u odvodnom kanalu pa je potraga bila fokusirana upravo na odvodni kanal i turbine.

Identiteti radnika poznati policiji, počeo očevid

Identiteti radnika poznati su policiji. U petak oko 10 sati počeo je očevid, a koliko će on trajati, za sada je nepoznato. Očevidom rukovodi Državno odvjetništvo.

Ranije je iz policije priopćeno da je od ranih jutarnjih sati u tijeku intenzivna potraga za trećim djelatnikom Hidroelektrane Dubrovnik.

“Koordinirana, opsežna pretraga terena s ciljem pronalaska trećeg djelatnika Hidroelektrane Dubrovnik trajala je cijelu noć, a intenzivirala se tijekom ranih jutarnjih sati. Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani. Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila”, priopćeno je iz dubrovačke policije.

Nastavlja se potraga za trećim radnikom HE, pronađena mrtva tijela dvojice

Komentiraj