Požari u Crnoj Gori pod kontrolom i stanovništvo nije ugroženo

Autor:

Gotovo svi požari u Crnoj Gori, u čijem gašenju sudjeluju i hrvatski kanaderi, pod kontrolom su i stanovništvo i kuće nisu ugroženi, objavila je u petak služba za izvanredna stanja.

Na području Herceg Novog aktivni su požari na Prijevoru prema Debelom brijegu, na Luštici, u mjestima Tići, Begovići, Petrovići i Mendegaja gdje su angažirana dva kanadera iz Hrvatske.

U Baru je aktivan šumski požar većih razmjera. “Požar je izbio prethodne noći. U pitanju je nepristupačan teren. Požarište je jako udaljeno od puta. Nije ugroženo stanovništvo niti objekti. Ekipe Službe zaštite i spašavanja se nalaze na terenu”, stoji u izvješću.

Požari traju i u Podgorici, Danilovgradu i na Cetinju, ali su pod kontrolom.

Ukrajinski zrakoplov Antonov angažiran je na poluotoku Luštica, a pomaže i na požarištu u Danilovgradu. Od osam sati švicarski zrakoplov Super Puma je operativan na Solilima kod Tivta i čitav dan će biti angažiran na toj lokaciji, stoji u propćenju službe.

Dva hrvatska kanadera su u četvrtak i petak gasila požar iznad Prijevora u blizini graničnog prelaza Debeli Brijeg i na poluotoku Luštica.

Dva izraelska Air Tractora operativna su u općini Danilovgrad, gdje bi im se trebao priključiti i bugarski helicopter, kažu dužnosnici.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)