Povjerenica EK: “Postoji ogroman rizik od terorističkih napada u Europskoj uniji”

Autor:

epa10999080 European Commissioner for Home Affairs Ylva Johansson holds a press conference at the end of  the first 'International Conference on a Global Alliance to Counter Migrant Smuggling' in Brussels, Belgium, 28 November 2023. The conference, with the aim of strengthening international cooperation against migrant smuggling, gathers EU member states representatives, key partner countries and international organizations.  EPA/OLIVIER HOSLET

EPA/OLIVIER HOSLET

Europska unija trenutno je suočena s povećanim rizikom od terorizma zbog rata u Gazi, rekla je u utorak povjerenica Europske komisije za unutarnje poslove Ylva Johansson.

“S ratom između Izraela i Hamasa i polarizacijom koju on uzrokuje u našem društvu, s nadolazećom sezonom praznika, postoji ogromni rizik od terorističkih napada u Europskoj uniji”, rekla je povjerenica uoči sastanka ministara unutarnjih poslova EU-a u Bruxellesu.

Johansson se osvrnula na napad nožem u subotu u Parizu u kojem je jedan njemački turist ubijen, a dvije su osobe ozlijeđene, kao i na prethodne napade.

Povjerenica je najavila da će “staviti na raspolaganje dodatnih 30 milijuna eura za zaštitu, primjerice, sakralnih objekata”.

Ministri EU-a trebali bi razgovarati o sigurnosti u bloku u svjetlu ratova na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Rasprava o šengenskom području i napredak u reformi politike o azilu i migracijama također su na dnevnom redu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.