POTVRDA Plenković: ‘Nosit ću HDZ-ovu listu za EP’. Komentirao i ‘bijeg u Bruxelles’

Autor:

21.04.2024., Jasenovac - Andrej Plenkovic dao je izjavu medijima.  Photo: Luka Batelic/PIXSELL

Luka Batelic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je u ponedjeljak da će nositi listu HDZ-a za izbore za Europski parlament, koji se održavaju u lipnju.

Plenković je prilikom dolaska na sjednicu Predsjedništva HDZ-a u prolazu na pitanje hoće li nositi HDZ-ovu listu za europske izbore, potvrdio da je to točno, da će biti na prvom mjestu te liste.

Komentirajući izjave oporbe da je to njegov bijeg u Bruxelles, rekao je: “Nije, to je samo pobjednička lista onih koji stvarno rade za Hrvatsku u Europi”, prenosi N1.

Ivan Anušić rekao je da su zasad vodili neformalne razgovore, da će otvoriti sve opcije i vladu pokušati složiti što prije. Na pitanje tko će biti s njime u pregovaračkom timu, odgovorio je da još ništa nije definirano. “Nema još pregovaračkih timova niti je išta složeno”, rekao je Anušić.

SASTAVLJANJE VLADE Anušić: Zasad smo vodili neformalne razgovore, otvorit ćemo sve opcije

Ministar Oleg Butković je, na pitanje je li mu draži Domovinski pokret ili manjinci u Vladi, odgovorio da bi njemu bili draži svi oni koji nisu isključivi i koji su s njima podudarni.

“Meni bi dragi bili svi koji nisu isključivi i koji su s nama podudarni u onome što želimo učiniti u slijedeće četiri godine. Tu nema imena i prezimena, treba postojati neki okvir, treba razgovarati sa svima i vidjeti što je najbolje”, rekao je i dodao da će razgovarati sa svima

“Mi ćemo razgovarati sa svima pa naravno i s Domovinskim pokretom što je i prirodno da s njima razgovaramo i to je to”, zaključio je Butković.

FACEBOOK NIJE DOVOLJAN Butković zamijenio profilnu sliku na WhatsAppu. Već znate tko je na njoj

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.