Potresna ispovijest radnika stradalog na Jakuševcu: Kad sam vidio da kolega nema ruku, onesvijestio sam se

Autor:

07.12.2023., Zagreb - Pogled iz zraka na odlagaliste otpada Jakusevec. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

 Radnik Čistoće Stjepan Kralj opisao je iskustvo o katastrofi koju je doživio prilikom odrona na Jakuševcu.

Noćima ne spava, pije tablete i pokušava zaboraviti grozotu koju je s kolegama proživio. Mjesec dana od katastrofe iz Grada Holdinga, kaže, za njega nitko ne pita.

Bio je tamo u trenutku katastrofe kada je njegov kolega Josip izgubio ruku.

“Dovezli smo ujutro biootpad na deponij Zrinjevca na Jakuševcu i prilikom istovara kamionom u jednom trenutku kolega Josip maše rukom. Ja otvorim vrata na kamionu da izađem da vidim što se događa i odjednom čujem samo veliki šum, pritisak u zraku neki vakum, i pogledam prema brdu. Već je brdo krenulo prema nama i veliki željezni kontejneri koji su bili puni biootpada njih je vrtjelo u zraku kao kutije od šibica, a to su teški kontejneri od 15 tona”, rekao je Kralj.

Nakon toga počeo je bježati da spasi živu glavu: “Ali mi je ta lavina, taj mulj silni već uhvatio noge i zarotirao me i u tom trenutku vidim kako moj kamion nosi mulj, leti kamion, ruši ogradu i baca ga van na cestu. I u tom trenutku mene neki pristisak vakum…  kompletno sam bio u mulju, više od 50 kila mulja na sebi baca me van na cestu kraj kamiona i tu ostajem ležati.”

Stoilković: “Čim se dogodio prvi odron, postojala je slutnja da bi se mogao dogoditi dodatni”

Uslijedili su strašni trenutci

A onda je čuo svog kolegu kako poziva u pomoć. Cijelo tijelo, kaže, bilo mu je zatrpano u mulju.

“On se uspijeva izvući, puzati po tom mulju, izlazi prema ogradi, prema cesti i jednostavno vidim čovjeka samo mu se čelo vidjelo ostalo kompletno sam u mulju od glave do pete i kako je prišao bliže meni vidim da uopće nema lijeve ruke. Kad sam ga vidio ja sam se onesvijestio, pao sam dolje, opet sam se srušio od tog straha”, nastavio je.

Četiri automobila prošla su kraj njega dok je ležao na ulici, ali nitko, kako tvrdi, nije stao. Sam je na kraju zvao hitnu pomoć. Od tableta se danas ne odvaja, ima psihičke i fizičke posljedice. Na bolovanju je do daljnjeg, piše Dnevnik.hr.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.