POTRAGA ZA DANKOM Osmi je dan kako je nestala. Majka: ‘Samo da se vrati živa i zdrava, onda ćemo o svemu progovoriti’

Autor:

Photo: MUP Srbije

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić: Djevojčica je prije osam dana nestala u Banjskom polju kod Bora u Srbiji Istraga na teritoriju Srbije je proširena, rekla je za RTS Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Oglasila se majka: Zbog istrage ne smijem komentirati

Ivana Ilić, majka nestale djevojčice, prvi put od kada je Danka nestala dala je izjavu za portal Nova.rs. Ivana navodi da su suprug i ona zajedno, da se bore svaki dan da im se dijete što prije vrati kući, ali i da danima o njoj izlaze “brojne nebuloze”.

“Držimo se koliko možemo, samo da se Danka što prije pronađe. Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga”, navodi Ivana.

Moj telefon je bio na vještačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dijete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti”, kaže Ivana za Nova.rs.

Na pitanje je li pogledala snimku iz Beča, kaže da jest.

“Snimku sam pogledala, ali zbog tijeka istrage ne smijem komentirati. Policiji svaka čast, ljudi ne spavaju, danonoćno traže. Nadam se da ćemo što prije zagrliti naše dijete”, navodi majka nestale Danke.

“Nadam se da je Danka dobro, ne želim na drugu opciju ni pomisliti”, zaključuje Ivana Ilić.

MUP Crne Gore također angažiran

Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore priopćilo je jučer da je u tijeku potraga za nestalom djevojčicom iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da o svemu što saznaju obavijeste ured Interpola u Podgorici.

Helikopteri MUP-a nadlijetali su ovih dana šire područje na kojem je Danka nestala. Specijalni timovi MUP-a pretražili su okolicu kuće, tunel, podzemne kanale i šahtove te šume i nisu pronašli nikakve tragove, rekla je Otović Pjanović i dodala da MUP nastavlja operativni rad. Roditelji su više puta saslušani, MUP pokušava rekonstruirati događaj.

Istraga se proširila na Austriju

Istraga se proširila i na Austriju. Interpol je raspisao žutu tjeralicu. Srbin koji živi i radi u Beču u petak je snimio dvije žene na ulici Beča pored kojih se igra djevojčica koja podsjeća na dvogodišnju Danku. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Ambasada Srbije u Beču apelirala je na građane da, ako na teritoriju Austrije prepoznaju nestalu djevojčicu, odmah obavijeste srpsku ili austrijsku policiju.

Oglasio se otac. Centar za nestale: Mnogo toga je nejasno

Jučer se prvi put od nestanka oglasio otac male Danke Miloš Ilić. “Samo želim da se moja Danka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja im vjerujem. Mi kao obitelj ćemo se oglasiti kada sve ovo završi”, rekao je za Blic.

Ranije je Igor Jurić iz beogradskog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu komentirao najnovije informacije o slučaju nestale djevojčice, piše Blic.

“Sigurno je to da se Danka ne nalazi na terenu koji je pretražen. Mnogo je toga nejasno, kako se dijete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo auta i slično. To su pitanja na koja nemam odgovor. Teren je detaljno pretražen, netko nešto mora znati. Ovo je unaprijed planirano, unaprijed smišljeno. Taj uzrast od dvije godine je ključan, mjesto nestanka je čudno, sve pokazuje da je morao postojati plan da se ovako nešto dogodi”, kazao je i dodao da je ključ rješenja upravo u Srbiji.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Denis

prije 2 tjedna

Mama zna, ali...