Oglasio se ujak malene Danke: ‘Sad ću vam ispričati pravu istinu i što se sve zapravo dogodilo tog dana…’

Autor:

28.03.2024. Bor - Nekoliko policajaca iskopava prostor ispred štaglja u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku Srbije gdje je nestala djevoj?ica Danka Ili?. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Djevoj?ica je nestala u utorak oko 13:45 sati. Majka je ispri?ala kako je Danka nestala iz dvorišta obiteljske ku?e dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Roditelji su ispitani na policiji i izuzet je mobitel majke. Photo: Pixsell/PIXSELL

Pixsell/PIXSELL

Stefan Dragomirović, brat Ivane Ilić, majke nestale Danke Ilić (2), ispričao je detalje o kobnim minutama u kojima je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora nestala djevojčica za kojom danas traga cijela Srbija, a i dio Europe.

“Sada ću vam ispričati pravu istinu i što se sve zapravo dogodilo toga dana. Rijetko što izneseno u medije je točno. Zato, krenimo redom”, rekao je.

Ujak nestale djevojčice je reporterki Blica dao na uvid posljednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu kobnog dana, na kojoj se malena Danka vidi sa starijim bratom. Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je snimila tu sliku. “Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sijena i cjepanica u dvorištu kuće. Možda se netko sakrio iza i pričekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13:20”, rekao je Dankin ujak, prenosi Jutarnji list.

Tvrdi da je djevojčica tog dana i ranije pokušala otići iz majčina vidokruga, ali ju je majka uspjela pozvati i vratiti blizu sebe. “Moja sestra je otišla do automobila da starijem sinu donese vodu koja je bila na suvozačkom mjestu. Danka je ostala u dvorištu, radi se o vrlo kratkom razdoblju. Kada se Ivana vratila, Danke nije bilo”, tvrdi ujak Stefan Dragomirović, opisujući trenutak nestanka djevojčice.

ŽUTA POTJERNICA Interpol raspisao potragu za nestalom djevojčicom Dankom

Dragomirović tvrdi i da nije točno da je u tom trenutku, kada je njegova sestra povela djecu u šetnju, padala obilna kiša u Banjskom polju. “Kao što možete vidjeti i po ovim slikama, vani je bilo sunčano, tek poslije je pala kiša. Tako da ne shvaćam zašto optužuju moju sestru da je vodila djecu van po kiši i da im je to sumnjivo”, kaže ujak Danke Ilić dok pokazuje zadnje fotografije svoje nećakinje.

Dodaje da Dankina majka, nakon što joj je kći nestala, nije odmah digla opću uzbunu jer je vjerovala da je Danka negdje u blizini i da će je sama pronaći. “Ona ju je dozivala, tražila, gledala svuda, ali Danke nigdje nije bilo… Uplašila se i pozvala muža Miloša, obavijestila ga da ne može da pronađe Danku. Ne znam točno u koliko je to sati bilo, ali ubrzo nakon toga su pozvali i policiju”, kaže Dragomirović.

Komentirao je i navode koji sugeriraju da je sumnjivo što je majka baš tog dana slikala Danku u stvarima u kojima je nestala. “Moja sestra voli svoju djecu, njen mobitel je pun njihovih slika. Ništa mi tu nije čudno“, zaključio je Dragomirović.

OBRAT U ISTRAZI? Javljeno da je Danka s dvije Rumunjke viđena u Beču. Pogledajte snimku

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.