POTPISAN UGOVOR: OTP banka kupuje Splitsku banku

Autor:

Zagreb, 24.2.2015 - Opæinski sud u Zaboku donio je prvu prvostupanjsku i nepravomoænu presudu u pojedinaènom parniènom postupku u korist korisnika kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima protiv Societe Generale - Splitske banke zbog nezakonite kamate, a iz te banke u utorak su objavili da su na tu presudu uložili žalbu i zahtjev za povrat u prijašnje stanje, jer im presuda nije uredno dostavljena na oèitovanje. Arhivska fotografija od 13.10.2010. godine prikazuje poslovnicu Splitske bake u zagrebaèkom naselju Savica. 
foto HINA/ Denis CERIÆ/ ua

OTP banka Hrvatska, hrvatska podružnica mađarske OTP banke, potpisala je ugovor o kupnji 100 posto udjela u Splitskoj banci, članici grupe Société Générale, objavila je u srijedu OTP banka.

“Société Générale Splitska banka peti je najveći igrač na hrvatskom bankarskom tržištu, banka s univerzalnom ponudom aktivna u poslovanju s građanstvom i gospodarstvom. Kao rezultat ove akvizicije, tržišni udio OTP grupe porast će na otprilike 10 posto”, navodi se u priopćenju OTP banke, objavljenom na njezinoj internetskoj stranici.

OTP banka prisutna je u Hrvatskoj od 2005. godine, kako ističu, sa stalnim profitabilnim poslovanjem, čak i u doba ekonomske krize koja je počela 2008.

Financijsko zatvaranje transakcije očekuje se u ljeto 2017. godine, a procjenjuje se da bi proces integracije mogao biti završen do ljeta 2018. godine, zaključuje se u priopćenju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)