Ovaj ugovor je rezultat mog iscrpnog i beskompromisnog dugogodišnjeg rada i vjerujem da sad stvari u mojoj karijeri mogu ići samo nabolje”, kaže 35-godišnja varaždinska reperica Diyala Obeid koja je prije nekoliko dana potpisala ekskluzivni ugovor s prestižnom francuskom agencijom Overstand koja se bavi menadžmentom, bookingom, promocijom i organizacijom događanja u cijeloj Europi. Agencija Overstand do sada je surađivala sa svjetski popularnim hip hop izvođačima kao što su Dmx, Krs-One, Keith Murray (Def Squad), Akil The Mc (Jurassic 5), The Beatnuts, Funkdoobiest, Jeru The Damaja, Afu-Ra i drugi.

[quote_box_center]

  • Ovaj ugovor je rezultat mog iscrpnog i beskompromisnog dugogodišnjeg rada i vjerujem da sad stvari u mojoj karijeri mogu ići samo nabolje”, kaže 35-godišnja varaždinska reperica Diyala Obeid
  • Agencija Overstand do sada je surađivala sa svjetski popularnim hip hop izvođačima kao što su Dmx, Krs-One, Keith Murray (Def Squad), Akil The Mc (Jurassic 5), The Beatnuts, Funkdoobiest, Jeru The Damaja, Afu-Ra i drugi

[/quote_box_center]

Diyala je dosad objavila dva studijska albuma “Rapstract” 2009. i “D.I.Y.” 2011. Još 2005. poznati hrvatski glazbenik Edo Maajka pozvao ju je da gostuje na njegovom albumu “No sikiriki”, u pjesmi “Down”. Tada su je zapazili djelatnici poznate produkcijske kuće Sound Proof Productions iz New Yorka. Na žalost, do ozbiljnije suradnje nije došlo i prvi album je objavila u vlastitom izdanju kao free download. Nedugo potom, tijekom 2010., švicarski glazbenici Reverse Engineering su je pozvali da gostuje na njihovom albumu “Highly Complex Machinery”.

Iako rođena u Varaždinu od oca Palestinca i majke Hrvatice, Diyala je odrasla u New Yorku, u Brooklynu, gdje se zaljubila u hip hop glazbu. Godine 1999. osnovala je u Varaždinu prvi bend Plag koji je ubrzo promijenio ime u Many’s Insane, s kojim je dvije nastupala godine. Istovremeno, sve više su je zanimali metal bendova pa su tako Tool i Marylin Manson postali njezini idoli. Upravo neobičan spoj teških zvukova metala i alternativnih izvođača u spoju s hip hopom i njezinim rimama stvaraju od nje specifičnu repericu, karakterističnih mračnih zvukova i odličnih beatova čiji nastupi rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

O nedavno potpisanom ugovoru s agencijom Overstand Diyala za Nacional je rekla: “Do suradnje je došlo nakon druženja s ljudima iz Overstanda. Neke od njih već dugo poznajem i dobro su upoznati s mojom glazbom te smo došli na ideju da bismo mogli pojačati promociju na stranom tržištu i organizirati moje koncerte u Europi.

Meni je ovo priznanje za rad ovih 16 godina, stepenica više i izlaz na europsko tržište”.

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakGORAN GRGIĆ, ANTONIO FRANIĆ I SLAVEN ŠPANOVIĆ Hollywoodski savršen dan za hrvatske glumce
Sljedeći članakHomofobija i nasilje još vladaju Hrvatskom
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.