POTPISALA EKSKLUZIVNI UGOVOR SA PRESTIŽNOM FRANCUSKOM AGENCIJOM Europska rap zvijezda iz Varaždina

Ovaj ugovor je rezultat mog iscrpnog i beskompromisnog dugogodišnjeg rada i vjerujem da sad stvari u mojoj karijeri mogu ići samo nabolje”, kaže 35-godišnja varaždinska reperica Diyala Obeid koja je prije nekoliko dana potpisala ekskluzivni ugovor s prestižnom francuskom agencijom Overstand koja se bavi menadžmentom, bookingom, promocijom i organizacijom događanja u cijeloj Europi. Agencija Overstand do sada je surađivala sa svjetski popularnim hip hop izvođačima kao što su Dmx, Krs-One, Keith Murray (Def Squad), Akil The Mc (Jurassic 5), The Beatnuts, Funkdoobiest, Jeru The Damaja, Afu-Ra i drugi.

[quote_box_center]

  • Ovaj ugovor je rezultat mog iscrpnog i beskompromisnog dugogodišnjeg rada i vjerujem da sad stvari u mojoj karijeri mogu ići samo nabolje”, kaže 35-godišnja varaždinska reperica Diyala Obeid
  • Agencija Overstand do sada je surađivala sa svjetski popularnim hip hop izvođačima kao što su Dmx, Krs-One, Keith Murray (Def Squad), Akil The Mc (Jurassic 5), The Beatnuts, Funkdoobiest, Jeru The Damaja, Afu-Ra i drugi

[/quote_box_center]

Diyala je dosad objavila dva studijska albuma “Rapstract” 2009. i “D.I.Y.” 2011. Još 2005. poznati hrvatski glazbenik Edo Maajka pozvao ju je da gostuje na njegovom albumu “No sikiriki”, u pjesmi “Down”. Tada su je zapazili djelatnici poznate produkcijske kuće Sound Proof Productions iz New Yorka. Na žalost, do ozbiljnije suradnje nije došlo i prvi album je objavila u vlastitom izdanju kao free download. Nedugo potom, tijekom 2010., švicarski glazbenici Reverse Engineering su je pozvali da gostuje na njihovom albumu “Highly Complex Machinery”.

Iako rođena u Varaždinu od oca Palestinca i majke Hrvatice, Diyala je odrasla u New Yorku, u Brooklynu, gdje se zaljubila u hip hop glazbu. Godine 1999. osnovala je u Varaždinu prvi bend Plag koji je ubrzo promijenio ime u Many’s Insane, s kojim je dvije nastupala godine. Istovremeno, sve više su je zanimali metal bendova pa su tako Tool i Marylin Manson postali njezini idoli. Upravo neobičan spoj teških zvukova metala i alternativnih izvođača u spoju s hip hopom i njezinim rimama stvaraju od nje specifičnu repericu, karakterističnih mračnih zvukova i odličnih beatova čiji nastupi rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

O nedavno potpisanom ugovoru s agencijom Overstand Diyala za Nacional je rekla: “Do suradnje je došlo nakon druženja s ljudima iz Overstanda. Neke od njih već dugo poznajem i dobro su upoznati s mojom glazbom te smo došli na ideju da bismo mogli pojačati promociju na stranom tržištu i organizirati moje koncerte u Europi.

Meni je ovo priznanje za rad ovih 16 godina, stepenica više i izlaz na europsko tržište”.

Komentiraj