Postoje pravne prepreke koje klubovi u odlasku moraju proći da bi napustili proces osnivanja Superlige

Do trenutka pisanja teksta od ideje osnivanja Superlige od dvanaest klubova osnivača bez službene potvrde o odustajanju od iste još uvijek su Real Madrid, Barcelona i Juventus. Preostali klubovi već su objavili da napuštaju ideju osnivanja zatvorene lige eltinih klubova Europe.

Ono što se nagađalo svojevrsnu je potvrdu dobilo danas u ekskluzivnom tekstu Financial Times-a. Naime, klubovi u odlasku ipak neće tako jednostavno izaći iz sporazuma koji su potpisali i kojim su šokirali nogometni svijet.

Osim detalja da su kazne u slučaju odustajanja od nastupanja u Superligi kada jednom natjecanje započne bile u stotinama milijuna eura, FT donosi i šture informacije o tome da, prema njihovim saznanjima, postoje i posljedice za odustajanje od osnivanja lige u ovoj fazi u kojoj je do istoga i došlo od strane, sada već,  devet klubova.

FT navodi da je, prema tvrdnjama nekoliko ljudi upućenih u detalje sporazuma, dvanaest klubova osnivača potpisalo ugovore koji ih obvezuju pristupiti Superligi te da preostali klubovi (trenutno dakle Real Madrid, Barcelona i Juventus) imaju pravnu mogućnost tužiti devet ostalih klubova i eventualno i tako pokušati iste natjerati da ispoštuju svoju obvezu.

Ono što za sada nije poznato jest kakve posljedice čekaju klubove koji su u ovoj fazi odlučili odustati od osnivanja Superlige.

Zaključno, da klubove koji izlaze iz sporazuma o pokretanju Superlige zaista čeka zahtjevan pravni proces Financial Timesu je potvrđeno od predstanivka jednog od engleskih klubova i osobe koja je sudjelovala u donošenju odluke, a koja je izjavila: “postoje pravne prepreke koje klubovi u odlasku moraju proći da bi napustili Superligu’.

U Superligi ostala još samo tri kluba: Iz projekta koji je razbjesnio nogometni svijet istupili Atletico, Inter i Milan

Komentiraj