U Superligi ostala još samo tri kluba: Iz projekta koji je razbjesnio nogometni svijet istupili Atletico, Inter i Milan

Svi engleski klubovi u utorak navečer izašli su iz Superlige. Tijekom noći oglasili su se iz Superlige i ustvrdili da to nije kraj te kako prelaze na plan B.

Tijekom srijede priopćenjem su se oglasili iz Atletico Madrida, Intera i Milana te objavili da i oni izlaze iz tog projekta koji je izazvao prosvjede i burne kritike navijača i nogometaša. Sada, u Superligi ostala su još samo tri kluba – Real Madrid, čiji je predsjednik Florentino Perez izabran za čelnika projekta, te Barcelona i Juventus.

Milan se oglasio priopćenjem u kojem navodi:

“Prihvatili smo poziv za sudjelovanje u projektu Superlige s istinskom namjerom da pružimo najbolje moguće europsko natjecanje za ljubitelje nogometa širom svijeta i u najboljem interesu kluba i naših navijača. Promjena nije uvijek lagana, ali evolucija je nužna za napredak, a strukture europskog nogometa razvijale su se i mijenjale tijekom desetljeća.

Međutim, glasovi i zabrinutost navijača širom svijeta jasno su izraženi u vezi Superlige, a AC Milan mora biti osjetljiv na glas onih koji vole ovaj prekrasni sport.

Nastavit ćemo naporno raditi na pružanju održivog modela za nogomet.”

“Upravni odbor Atletica sastao se u srijedu i želi obavijestiti Superligu i ostale osnivače o odluci da ne formalizira svoje sudjelovanje u projektu. Atletico je u ponedjeljak donio odluku zbog okolnosti koje danas ne postoje. Za klub je esencijalan sklad sa svim skupinama koje čine našu crveno-bijelu obitelj, a pogotovo navijačima. Prva momčad i trener izrazili su zadovoljstvo ovom odlukom jer razumiju da je sport važniji od svih drugih kriterija”, objavio je Atletico.

“Potvrđujemo da više nismo dio projekta Superlige. Uvijek želimo navijačima pružiti najbolje nogometno iskustvo, a inovativnost i inkluzivnost dio su naše srži od osnutka kluba. Vjerujemo da nogomet, kao i svaki drugi sektor, mora stalno težiti poboljšanju svojih natjecanja i zadržati uzbuđenje među navijačima svih dobnih skupina diljem svijeta, unutar financijske održivosti. S takvom vizijom veselimo se što ćemo i dalje zajednički raditi sa svim institucijama i dioničarima za bolju budućnost sporta koji svi volimo”, navodi se u objavi Intera.

Podsjetimo, Superligu su u nedjelju osnovali elitnih klubovi – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona.

Komentiraj