POSLUŠAJTE OVO! BOLESNICI, IZROD… Plenković izvrijeđao Mostovce: ‘Svi su za institucionalnu pomoć!’

Autor:

Patrik Macek, Goran Kovacic, Neva Zganec/PIXSELL, Nacional

“Svi su za institucionalnu pomoć. Devet zastupnika, prije su za Vrapče nego za Gornji grad…” – tako, između ostalog, govori predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković o zastupnicima Mosta. Dio je to nevjerojatnog govora Plenkovića kojeg Nacional objavljuje u svom novom broju.

Audio snimka čiji kompletan transkript donosi tiskano izdanje Nacionala, koje je zbog predizborne šutnje u cijeloj Hrvatskoj izašao u ponedjeljak, traje pola sata te otkriva Andreja Plenkovića u dosad nepoznatom svjetlu, prikazuje ga u situaciji u kojoj se u više navrata koristi neprimjerenim rječnikom, ali znakovita je iz više dodatnih razloga. Prvenstveno zato jer ga je snimila osoba od povjerenja, aktivist i vjerojatno član HDZ-a kojem očito nije legao način na koji je Plenković na tom sastanku govorio.

Radi se o snimci koja u jednom dijelu šokantno otkriva kako hrvatski premijer, s prizvukom rasizma, političku Hrvatsku dijeli na onu dinarsku, sklonu HDZ-u, te dobar dio ostale u kojoj HDZ na izborima ‘igra u gostima’.

Nacional.hr ekskluzivno objavljuje dio audio snimke u kojoj Plenković iznosi brojne uvrede na račun Mostovaca, posebno Nikole Grmoje, Mostovog kandidata za premijera, kao i Nine RaspudićaObjavili smo u nedjelju audio zapis u kojem Plenković vrijeđa predsjednika Domovinskog pokreta, Ivana Penavu, a u sličnom kritičkom tonu na istoj je snimci govorio i o Nikoli Grmoji.

IMAMO REAKCIJU! Mario Radić za nacional.hr o Plenkoviću: ‘To se, što bi moja baba rekla, zove outanje!

“Grmoja… to je sve šuplja priča, to su prevaranti. Najbolji je bio Jambo, Jambo je meni još 2016. rekao: ‘Slušaj, to ti je prijatelju sekta. Sekta. Vjeruj meni.’ Svaki put kad mi pošalje poruku, ja kažem: ‘Imao si pravo!’ Jer ih poznaje. Mi nismo dovoljno znali. Zato mi moramo ostvariti rezultat koji će nam omogućiti formiranje parlamentarne većine bez nenormalnih ucjenjivača. To je naš cilj”, rekao je Plenković.

Potom je dodao da Most ima samo jednu želju: “Oni se žele meni osvetiti što sam ih bacio kroz prozor. A svi su za institucionalnu pomoć. Devet zastupnika, prije su za Vrapče nego za Gornji grad”, rekao je.

Kad je Plenković to izjavio, okupljeni na sastanku su se počeli smijati u znak odobravanja. Potom je Plenković nastavio: “Nije to smiješno… To nisu normalni ljudi, to se vidi. Ja sam gledao te ljude na Vladi, jedna stvar koju sam rekao i tada, tad je i Vaso rekao, to su ti luđaci, nemoj s njima. Imao je pravo. Baš luđaci. Imao je potpuno pravo, ja to nisam znao, ali sam relativno brzo shvatio o čemu se radi… To su bolesnici. Na njih nećemo računati.”

U tom polusatnom monologu, Plenković je izvrijeđao i Ninu Raspudića. “…Onaj Raspudić, isto teški prevarant… to je isto sramota, znači čovjek je izrod koji nema veze s nama, koji je ljevičar, možda je neki rod, tazbina Draganu Čoviću, koji se od njega distancirao kad je čuo o čemu se radi. Oni lažu, mažu da su oni neka desna opcija. Ta desna opcija nema ništa, apsolutno ništa. Njima je cilj samo ideološki moratorij”, rekao je, između ostalog, Plenković.

Snimku poslušajte u nastavku:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 2 mjeseca

Laki je jako nervozan, ne bu dobro. Ono što ja vidim da je ok je razotkrivanje grofa Plenkoschefskog kandidata za nešto u EK po evanđelju Carice Ursule von der Leyen. To je prava slika narodnjaka odnosno pučana koji opstruiraju EUroparlament. Drugim riječima znači da svi koji nisu pučani su nenarodni. Dobro je znati da i u mafijaškom taboru ima ljudi koji razmišljaju a ne slijepo aplaudiraju poludjelom Neronu.

Avatar photo
Marijan

prije 2 mjeseca

No hajdemo i korak dalje... istina je da je Most kleronacionalistička sklepacija pod upravom RKC. Podupiru ustaštvo na jednaki način kao i HDZ. Oni kao i Domovinski pokret stvoren od HDZ ovskog otpada pripadaju prirodnim odabirom HDZ u.