POSLJEDNJI POZDRAV LEGENDI Muhammad Ali pokopan u rodnom Louisvilleu

Autor:

EPA/STEVEN C. MITCHELL

Boksačka legenda Muhammad Ali, jedan od najvećih sportaša svih vremena, koji je 3. lipnja preminuo u 75. godini, u petak je pokopan u rodnom gradu Louisvilleu, a na posljednji počinak su ga ispratili deseci tisuća ljudi okupljenih na ulicama kojima je prolazila pogrebna povorka.

Pogrebna povorka prošla je ulicama Alijevog rodnog grada prije nego što je stigla pred mjesno groblje Cave Hill, gdje je održan pogreb koji je bio zatvoren za javnost.

EPA/Mark Lyons

EPA/Mark Lyons

Alija su na posljednje počivalište odnijeli probrani uzvanici, među kojima su bili glumac Will Smith koji je za ulogu Alija u biografskom filmu o boksačkoj legendi bio nominiran za Oscara, te bivši svjetski boksački prvaci Mike Tyson i Britanac Lennox Lewis.

Po završetku privatne svečanosti na groblju Cave Hill, u dvorani lokalnog sveučilišta održana je komemoracija na kojoj se okupilo oko 15.000 uzvanika, a o Alijevom životu i njegovoj velikoj ulozi na sportskom terenu, te još većom izvan njega u borbi za ljudska prava, govorili su senator Orrin Hatch kao i čelnici vjerskih zajednica, imam Hamzah Abdul Malik, baptistički pastor dr. Kevin Cosby te rabin Michael Lerner.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)