Posljednji koncert sezone Cantus Ansambla u Laubi 20. svibnja

Cantus Ansambl

Nakon fantastičnog koncerta na 30. Muzičkom biennalu Zagreb, Cantus Ansambl nastavlja otvarati nove partiture, otkrivati nove glazbene svjetove i predstavljati nedovoljno poznate skladatelje.

U svojem posljednjem koncertu sezone Ansambl se okreće Rusiji – zemlji i naciji koja je u europskoj i kulturnoj povijesti neizostavna karika pa čak i osnova na kojoj su nastajali duhovni i kulturni svjetovi. Zagrebačkoj publici će se predstaviti pet ruskih skladateljica i skladatelja različitih generacija, estetika i skladateljsko-tehničkih strategija.

Nastupit će Vladimir Tarnopolski, Faradž Karajev, Olga Bočihina, Anna Romaškova i Jurij Voroncov, u sklopu Ansambla pred publikom će nastupiti Marta Schwaiger (sopran) te Srebrenka Poljak (klavir) pod dirigentskom palicom Berislava Šipuša. U koncert će okupljene uvesti razgovor kojeg će s dirigentom i umjetničkim ravnateljem ansambla Šipušem voditi nekoć ruska studentica i hrvatska skladateljica, muzikologinja i pijanistica Sanja Drakulić.

Koncert će se održati u zagrebačkoj Laubi 20. svibnja. Muziciranje počinje u 20 sati, dok će uvodni razgovor biti u 19.30 sati.

Komentiraj