FaH

POSLJEDICE RUŠENJA ZRAKOPLOVA: Lavrov otkazao posjet Turskoj

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u utorak je otkazao posjet Turskoj i savjetovao građane da ne putuju u tu zemlju koja je srušila ruski zrakoplov što je Moskva nazvala neprijateljskim činom.

“Odlučili smo otkazati sastanak predviđen za sutra (u srijedu) u Istanbulu s ministrom vanjskih poslova”, rekao je Lavrov i kazao da “teroristička prijetnja raste” u Rusiji.

Turska je u utorak srušila ruski zrakoplov Su-24 iznad sjeverozapadne Sirije. O tome je pisanim putem izvijestila glavnog tajnika UN-a i Vijeće sigurnosti, kazali su turski diplomatski izvori.

Rusko ministarstvo obrane takvu je akciju turskih zračnih snaga nazavo “neprijateljskim činom”, prenosi agencija Tass.

Lavrov je, obraćajući se novinarima u Sočiju, također savjetovao ruskim državljanima da ne putuju u Tursku.

“Broj terorističkih manifestacija na turskom teritoriju nije ništa manji, prema našim procjenama, od onih u Egiptu. Stoga savjetujemo našim građanima da ne putuju u Tursku ni kao turisti niti u druge svrhe”, rekao je Lavrov.

Ruske turističke agencije već su se odazvale tom pozivu. Ruska državna turistička agencija Rostourism preporučila je obustavu prodaje tursitičkih putovanja, a rusko ministarstvo financija objavilo je da ima dovoljno novca da pomogne touroperatorima, prenijela je agencija TASS.

 

Komentiraj