Bruce Davidson

Posjetite fotografsku izložbu Brucea Davidsona u Gradu Beču

Bečka galerija Westlicht ovog ljeta predstavlja prvu retrospektivnu izložbu legendarnog Magnumovog fotografa Brucea Davidsona.

Kao vodeći predstavnik humanističke fotografije jedan je od najpoznatijih članova agencije Magnum Photos. Poznata agencija koju su 1947. godine osnovali Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger i David Seymour, ove godine slavi 70 godina postojanja.

Bruce Davidson je svojim reportažama o subkulturama i marginaliziranim društvenim grupama postavio temelje tog fotografskog žanra. Izložba Davidsonovih radova predstavit će njegovo stvaralaštvo u rasponu od pet desetljeća, sve do posljednjeg projekta pod nazivom Nature of Los Angeles. U centru izložbe naći će se njegove najpoznatije serije fotografija kao što su Brooklyn Gang, East 100th Street i Time of Change: Civil Rights Movement.

Davidsonov strastveni odnos prema fotografiji razvio se vrlo rano, kada je imao samo deset godina. Njegovi radovi nisu pod utjecajem određenog stila, nego predstavljaju osobni pogled na svijet koji prožima njegovo cjelokupno stvaralaštvo. To se odražava u ponavljanju i suprotstavljanju tema i karaktera. Ljudi koje portretira dozvoljavaju mu pristup, jer imaju povjerenje u fotografa, čak i kada su kontroverzne teme u pitanju. Njegov rad je moralno priznanje teškoj svakodnevici i nesigurnim okolnostima u kojima žive njegovi protagonisti.

Izložba se otvara danas u nazočnosti fotografa i moći će se pogledati sve do 13. kolovoza, nakon Madrida i Barcelone izložba nastavlja put za Rotterdam i Bilbao.

Komentiraj