POSAO ZA NARODNE NOVINE U Hrvatskoj počelo tiskanje glasačkih listića za europske izbore

Autor:

Europski izbori u Hrvatskoj

Goran Stanzl/PIXSELL

U Narodnim novinama u utorak je počelo tiskanje glasačkih listića za izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a tiskat će se nešto više od 2, 9 milijuna listića.

Tiskat će se 2. 921. 900 glasačkih listića, rekao je član i glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski, navodeći da će svaki stajati 15 centi, odnosno ukupno 438.000 eura.

Ukupan trošak glasačkih listića preko pola milijuna eura

Listić će biti iste veličine kao i na nedavnim parlamentarnim izborima, četiri puta A4, na njemu će biti 25 listi, 23 stranačke i dvije liste grupe birača, s imenima ukupno 300 kandidata.

Kada se zbroje troškovi ostalog izbornog materijala – oko 35.000 zapisnika i prijepisa zapisnika, 6700 oglasa za biračka mjesta, oko 9500 velikih i malih glasačkih kutija – dolazi se do svote od 533.000 eura.

Distribucija kreće već u petak

Distribucija materijala kreće u petak, 24. svibnja, prvo u Ministarstvo vanjskih poslova, pa u Sjevernu i Južnu Ameriku i Australiju.

Idući tjedan, vjerojatno u utorak, izborni materijal kreće prema Dubrovniku, Splitu, Vukovaru i Osijeku, najudaljenijim županijama.

Kod izbornih povjerenstva sve bi moralo biti do 3. lipnja, a na biračkim mjestima 8. lipnja, dan prije izbora, naveo je Hojski.

Deseti saziv Europskog parlamenta

Izbori za Europski parlament u Hrvatskoj će se održati u nedjelju, 9. lipnja.

EUROPSKI IZBORI Meloni nositeljica liste Braća Italije: Želimo napraviti točno ono što smo učinili u Italiji…

Na njima će birači, na mandat od pet godina, izabrati 12 zastupnika u novi, 10. saziv Europskog parlamenta u kojemu će ih biti ukupno 720.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.