POREČ Policija uhitila muškarca koji je jučer ranio 27-godišnjaka

FaH/ Damir SENČAR

Istarska je policija u petak dovršila kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim muškarcem, te protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog ranjavanja 27-godišnjaka u četvrtak u centru Poreča.

Policija muškarca sumnjiči da je jučer, nakon fizičkog sukovba, vatrenim oružjem ozlijedio 27-godišnjaka. Ozlijeđeni muškarac prevezen je u OB Pula gdje je utvrđeno da je zadobio ozljede nogu te je nakon ukazane medicinske pomoći pušten na kućnu njegu.

“U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici obavili pretragu osoba, doma i drugih prostorija pri čemu je pronađen pištolj i šest komada streljiva za kojeg je utvrđeno da 56-godišnjak neovlašteno posjedovao te se protiv njega uz kaznenu prijavu zbog nanošenja ozljeda podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Također prilikom pretrage kod 29-godišnjaka je pronađeno jedno streljivo i 43 grama marihuane za koju je utvrđeno da je neovlašteno posjedovao za osobnu uporabu te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga”, navodi se u policijskom priopćenju.

Komentiraj