Ponovo se pokreće istraga protiv Luca Bessona zbog navodnog silovanja

U veljači ove godine tužitelji su prekinuli istragu temeljenu na izjavi nizozemsko-belgijske glumice Sand Van Roy koja je tvrdila da ju je Luc Besson, redatelj poznat po filmovima „Peti element“ i „Leon profesionalac“, četiri puta silovao. Sand Van Roy imala je manje uloge u njegovim filmovima „Taxi 5“ i „Valerian i grad tisuću planeta“, a nakon njezinih optužbi, javilo se još osam žena koje su tvrdile kako ih je Besson silovao.

Međutim, agencija France-Presse objavila je kako je istraga ponovo pokrenuta. Sand Van Roy objavila je status na Twitteru u kojem stoji „Moj slučaj nije odbačen! Neovisni sudac otvorio je istragu. Usprkos tužiteljevoj odluci da odbaci sve optužbe, sudac je odlučio ponovo otvoriti slučaj“.

Sand Van Roy iznijela je prve optužbe protiv Bessona u svibnju 2018. godine tvrdeći kako ju je poznati redatelj navodno napao u hotelu u Parizu. Nakon devet mjeseci istrage, tužitelji su  odbacili optužbe protiv Bessona, objašnjavajući to manjkom dokaza. Francis Spizner,  odvjetnik Sand Van Roy, također se oglasio na Twitteru gdje je napisao „Usprkos tužiteljevom protivljenju, afera Besson je sada tema istrage“.

Komentiraj