Policija povezuje pet osoba s razbojstvom nad dostavnim vozilom na Žitnjaku

hina

Zbog jučerašnjeg razbojništva nad zaštitarima i oružane pljačke nekoliko stotina tisuća kuna iz dostavnog vozila na raskrižju Ulice Grada Gospića i Slavonske avenije zagrebačka policija provodi kriminalističko istraživanje nad pet osoba koje povezuje s tim nedjelom.

Petoricu osumnjičenika policija tereti za razbojništvo, a prema neslužbenim podacima među njima je i Željko Vrbat koji je, po pisanju Jutarnjeg lista, više puta optužen zbog pljački, ali dosad nije osuđen.

Trojica maskiranih počinitelja su prema policijskom priopćenju jučer oko 7,45 sati na Peščenici, na raskrižju Ulice Grada Gospića i Slavonske avenije, uz prijetnju vatrenim oružjem izvela razbojništvo nad dvojicom zaštitara u dobi od 33 i 27 godina u vozilu ‘citroen’ daruvarskih oznaka i ukrali nekoliko stotina tisuća kuna.

Pritom je 33-godišnji zaštitar lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Dubrava.

Pet osoba koje se dovode u vezu s tim nedjelom dovedeno je na kriminalističko istraživanje nakon čega će biti predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u utorak zagrebačka policija koja nastavlja istraživati taj razbojnički čin. Osim zbog razbojstva po neslužbenim informacijama bit će prijavljeni i zbog prisile prema službenoj osobi te krivotvorenja isprava jer su na vozilu imali lažne tablice. Za medijske navode da se još traga za 300 tisuća kuna koje su razbojnici ukrali u pljački zasad se u policiji nije mogla dobiti potvrda.

Trojica napadača locirana su i  uhićena nedugo nakon što su izveli pljačku, a u potjeri za njima sudjelovali su pripadnici temeljne, interventne, specijalne i kriminalističke policije uz pomoć helikopetra.  U međuvremenu su na policijsku listu osumnjičenih dodane još dvije osobe. Po pisanju Jutarnjeg lista razbojnici su osim ‘audia’ za bijeg korisuitili i ‘golf’.

Komentiraj