Policija upala u Ministarstvo kulture zbog isplata Nine Obuljen Geodetskom fakultetu!

Autor:

Davorin Visnjic, Davor Puklavec, Jurica Galoic/PIXSELL

PNUSKOK je jučer, po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, izuzeo određenu dokumentaciju u HŽ Infrastrukturi vezano uz snimanje zgrade zagrebačkog Glavnog kolodvora, koju je uz znanje i suglasnost ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek obavio Geodetski fakultet.

Iz pouzdanog izvora Telegram saznaje da dolazak PNUSKOK-a u državnu tvrtku HŽ Infrastruktura nije bio vezan uz njihovo poslovanje, već ih je isključivo zanimalo jesu li im dostavljene snimke Geodetskog fakulteta, s obzirom da je taj posao plaćen europskim novcem, a plaćanje je odobrila upravo Obuljen Koržinek.

Neslužbeno Telegram doznaje i da je PNUSKOK, također po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja prošloga tjedna bio i u Ministarstvu kulture i medija. Također su ih zanimali poslovi snimanja zgrada nakon potresa i plaćanja Geodetskom fakultetu koje je odobrila ministrica. U Ministarstvu kulture i medija PNUSKOK je razgovarao s više nadležnih osoba isključivo o temi snimanja zgrada stradalih u potresu koje je po nalogu ministrice radio Geodetski fakultet.

Ministrica kulture preplatila snimanje Geodetskom fakultetu, sad tvrdi da je to laž

Telegram također, iz pouzdanog izvora saznaje da Ured europskog javnog tužitelja istražuje i slučaj snimanja zgrade Hrvatskog muzeja arhitekture. Naime, Ministarstvo kulture nikada Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti nije dostavilo 3D snimke navedene građevine, koje je prema nalogu ministrice izradio Geodetski fakultet.

Kako te snimke HAZU nikada nije dobio – što je eksplicitno potvrdio u odgovoru na Telegramov upit – morali su za potrebe obnove naručiti novo 3D skeniranje iste zgrade. Pritom zanimljiva je i cijena: Geodetski fakultet taj je posao obavio za 361.500 tadašnjih kuna dok je privatna tvrtka isti taj posao obavila za 45.000 kuna, dakle za osam puta manji iznos.

Anka Mrak Taritaš o aferi na Geodetskom fakultetu: Nina Obuljen Koržinek sad se već dobrano preznojava

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.