Anka Mrak Taritaš o aferi na Geodetskom fakultetu: Nina Obuljen Koržinek sad se već dobrano preznojava

Autor:

16.01.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o izmjenama Kazenenog zakona govorila je Anka Mrak Taritas.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš (Klub Centra, GLAS-a i Stranke s imenom i prezimenom) ustvrdila je u srijedu kako afera vezana za Geodetski fakultet poprima sve strašnije razmjere i pozvala na odgovornost Ministarstvo kulture i ministricu Ninu Obuljen Koržinek.

“Od početno ‘što vas briga, sve je po PS-u i sve bih ponovno isto’ došli smo do toga da se ministrica Obuljen Koržinek sad već dobrano preznojava”, kazala je Anka Mrak Taritaš u slobodnom iznošenju stajališta.

Zadnje otkriće Telegrama, dodala je, dodaje novu dimenziju razmjera bezobraštine i užasa.

“Ministrica kulture odobrila je HAZU isplatu iz Fonda solidarnosti za 3D skeniranje zgrade Hrvatskog muzeja arhitekture iako je ranije Geodetskom fakultetu već platila za isto. A da stvar bude gora, ministrica je za skeniranje Hrvatskog muzeja arhitekture isplatila 361 tisuću kuna a HAZU 35 tisuća kuna plus PDV, znači ministrica je za isti posao platila deset puta više”, kazala je Mrak Taritaš.

Uz to, dodala je, pokazalo se da su snimke Geodetskog fakulteta neodgovarajuće i loše, da su snimane zgrade koje uopće nisu zaštićeni spomenici kulture te da se nekoliko puta snimalo istu zgradu.

“Sve to trebalo je kontrolirati ministarstvo, a odgovornost za ono što se događa u ministarstvu je na ministrici”, istaknula je zastupnica i poručila kako od ministrice očekuje odgovore.

‘ZAUSTAVITE REUTERS!’ Obuljen stručnjaku zabranila gostovanje na Radio Nacionalu!

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek  danas podnosi na saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu Izvješće o provođenju hitnih mjera i 3D dokumentiranju stanja oštećenja kulturnih dobara na područjima pogođenim potresima.

Natalija Martinčević (Klub Fokusa i Reformista) u slobodnom govoru osvrnula se na izbor glavnog državnoj odvjetnika ocijenivši kako bi se trebao birati u Saboru dvotrećinskom većinom.

“Kako glavni državni odvjetnik može biti neovisan kada ga premijer i predlaže i bira i potvrđuje”, upitala je.

Osvrnula se i na bijeli štrajk sudaca istaknuvši da sudstvu treba cjelovito zakonsko rješenje koje se odnosi na njihova prava ali treba mu i cjelovita reforma, uvođenje mjerljivih kriterija kvalitete rada sudaca i sankcija za loš rad i sporost.

Nevenko Barbarić u ime Kluba HDZ-a istaknuo je da Bosna i Hercegovina treba dobiti odluku o otvaranju pregovora za pristupanje Europskoj uniji, da je takva odluka u interesu EU-a ali i svih u BiH.

Ministrica kulture preplatila snimanje Geodetskom fakultetu, sad tvrdi da je to laž

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.